1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Konken böreği tarifi (resimli anlatım)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 13 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    Hamur için:

    ½ paket yaş maya
    15 çay bardağı ılıtılmış süt
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    2 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates
    15 tatlı kaşığı tuz
    2 yumurta 1’inin sarısı üstüne
    ½ su bardağı sıvı yağ
    Aldığı kadar un

    İç harcı:
    1 küçük soğan(ince kıyılmış)
    100 gr kıyma
    1 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz karabiber

    Yapılışı:

    Ilık sütte şeker ve maya eritilir. Haşlanmış patates de dahil olmak üzere bütün malzemeyle karıştırılıp hamur yapılır. Ilık bir yerde 2 misli kabarıncaya kadar bekletilir. Bu sırada bir tavaya yağ ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavurulur kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince diğer haşlanmış patatesler tuz ve karabiber istenirse pul biber eklenir. Kabaran hamur tekrar yoğurulup mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Merdane veya el ile küçük bir kare olacak şekilde açılır. (Elinize alacağınız biraz sıvı yağla merdaneyi ve açacağınız yeri yağlayın yoksa yapışıyor. )Alt kısma bir kaşık harç konup börek sarar gibi kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir. İsterseniz içine maydonozlu peynir vs. koyabilirsiniz


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş