1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Konsome ve Bulyonlar

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    56.124
    Beğenileri:
    6.088
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    11.285 ÇTL
    Konsome ve Bulyonlar

    Konsome, yâni pek kuvvetli et suyu demektir. Bulyon, yâni alelâde et suyudur.
    Konsomeler, muhtelif yağlı hayvan etlerinin; ilik ve oyluk kemiklerinin pek fazla kaynatılmasından elde edilen çok kuvvetli et sularıdır.
    Sade olarak, sıcak içilir. Bazı yemeklere de katılarak kalorisi ziyadeleştirilir.
    Konsomeleri mutlaka (Frigidaire) de ağızları geniş ve mantarlı süt şişeleri içinde muhafaza etmelidir. Soğuk iken pelte gibi manzarası vardır. On beş gün bozulmadan dayanabilir. Lüzumunda bir fincan konsome ısıtılıp ve münasip miktarda su ilâvesiyle bir çorba tabağı (buyyon) yapılır.
    İçine iki yumurta sarısı da kırılınca mükemmel et suyu olur ve mideye asla ağır gelmez.
     
Benzer Konular
  1. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    760
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş