1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Körili Hindi Tarifi, Körili Hindi Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 23 Ekim 2015 başlatılmıştır.

Etiketler:
  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör Yarışma Birincisi

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.878
    Beğenileri:
    6.138
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    629 ÇTL

    Hindi noelde vazgeçilmezlerin en başında gelmektedir. Ve köri hindiye çok yakışıyor!
    Herkes bayılacak.


    [​IMG]

    Körili Hindi Malzemeleri


    1 Adet Soğan
    1 Diş Sarmısak
    1 Adet Kuru Kırmızı Biber
    600 gr Hindinin Göğüs Eti
    2 Yemek Kaşığı Tereyağı
    Tuz, Karabiber

    1 Tatlı Kaşığı Köri
    1 Su Bardağı Tavuk Suyu
    300 gr Yoğurt
    2 Yemek Kaşığı Un
    1 Demet Taze Soğan
    1 Adet Kırmızı Elma
    4 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz

    Körili Hindi Nasıl Yapılır?

    Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Kuşbaşı doğranmış hindi etinin önce yarısını sonra diğer yarısını kuvvetli ateşte tereyağı ile iyice kavurun. Tuz karabiber katın. Ateşten alın.
    Kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. Etleri de tavaya koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
    Taze soğanları temizleyip halka şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayın, kabuğu ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin.
    Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmalar biraz yumuşayınca üzerine maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmış pirinçle birlikte servis yapın.




    Körili Sebze Çorbası Tarifi İçin Tıklayınız.
    Köri Ve Körinin Faydaları, Köri Hakkında Bilgiler

     
Benzer Konular
  1. misafir
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    712
  2. e-PaCk
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    562
  3. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    14.237
  4. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.346
  5. arz-ı hal
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    382
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş