Koyun haşlaması

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,651
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Koyun haşlaması Tarifi

  • 1 kg. kemikli koyun eti
  • 4 orta boy patates
  • 2 kereviz
  • 2 orta boy havuç
  • 10 adet arpacık soğanı
  • 1 demet maydanoz
  • 5 bardak su
  • tuz

Koyun eti, 5 bardak tuzlu suda, üzerindeki köpükler alınarak 1,5-2 saat kadar haşlanır. Daha sonra yıkanıp doğranmış sebzelerle soğan katılır, yarım saat sonra kıyılmış maydanoz ilave edildikten sonra ateşten alınır.

Afiyet Olsun
 

Benzer konular

Top