1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kpss 2012 Güncel Olaylar Testi

Konusu 'KPSS ve Dokümanları' forumundadır ve Hazangülü tarafından 5 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. Hazangülü

    Hazangülü Forum Onuru

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    9.885
    Beğenileri:
    117
    Ödül Puanları:
    4.480
    Banka:
    991 ÇTL
    Kpss 2012 Güncel Olaylar Testi



    1. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev almaya hak kazanan tek Türk orta hakemi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Bülent Yıldırım
    B) Cüneyt Çakır
    C) Fırat Aydınus
    D) Hüseyin Göçek
    E) Tolga Özkalfa


    2. 2011'de Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)nün Dönem Başkanlığını aşağıdaki ülkelerden hangisi yürütmüştür?
    A) Angola
    B) Birleşik Arap Emirlikleri
    C) İran
    D) Nijerya
    E) Ekvador

    3. Aşağıdakilerden hangisi Schengen Alanına en son katılan ülkedir?
    A) Bulgaristan
    B) Romanya
    C) Güney Kıbrıs
    D) İsviçre
    E) Lihtenştayn

    4. 2012'de 16. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü aşağıdaki şairlerden hangisi kazanmıştır?
    A) Ataol Behramoğlu
    B) Afşar Timuçin
    C) Bâki Asiltürk
    D) Mahmut Temizyürek
    E) Can Bahadır Yüce

    5. Euro Bölgesine en son giren Avrupa Birliği üyesi ülke aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Estonya
    B) Letonya
    C) Slovenya
    D) Litvanya
    E) Romanya

    6. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonasına aşağıdaki ülkelerden hangisi ev sahipliği yapacaktır?
    A) Türkiye
    B) Çin
    C) Güney Afrika Cumhuriyeti
    D) Endonezya
    E) Şili

    7. Suriye'de daha sonra ülke genelinde yaygınlaşacak yönetim karşıtı gösterilerin ilki 15 Mart 2011'de aşağıdaki kentlerden hangisinde başlamıştır?
    A) Şam
    B) Hama
    C) Humus
    D) Dera
    E) Rakka

    8. 28 Mayıs 2011'de Anayasa Mahkemesi Yükseköğretim Kanununun hangi hükmünü iptal etmiştir?
    A) Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumlarıyla ilgili hususlar ayrı kanunlarla düzenlenir.
    B) Yükseköğretim: Millî eğilim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dürt yarıyılı kapsayan her kademedeki eğitim - öğretimin tümüdür.
    C) Üniversitelerarası Kurul, üniversite rektörleri, Genelkurmay Başkanlığının silahlı kuvvetlerden dört yıl için seçeceği bir profesör ile her üniversite senatosunun o üniversiteden dört yıl için seçeceği birer profesörden oluşur.
    D) Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilen öğrenciler bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna alınamazlar
    E) Yükseköğretim kurumundan çıkarma kararı bütün yükseköğretim kurumları ile Yükseköğretim Kurulu, emniyet makamları ve ilgili askerlik şubelerine bildirilir.

    9. 2011 Güney Amerika Futbol Şampiyonası (Copa America)'nda aşağıdaki ülkelerden hangisi şampiyon olmuştur?
    A) Arjantin
    B) Paraguay
    C) Uruguay
    D) Brezilya
    E) Meksika

    10. Emniyet Genel Müdürlüğü görevini aşağıdaki kişilerden hangisi yürütmektedir?
    A) Oğuz Kağan Köksal
    B) Mehmet Kılıçlar
    C) Alaaddin Yüksel
    D) Gökhan Aydıner
    E) Hüseyin Avni Mutlu

    11. Aşağıdaki ülkelerden hangisi Avrupa Birliğine üyelik başvurusunda bulunmuş ancak henüz adaylık statüsünü kazanmamıştır?
    A) Slovenya
    B) Macaristan
    C) Arnavutluk
    D) Hırvatistan
    E) Belarus

    12. "Ben ödemiyorum" eylemleri ilk olarak aşağıdaki Avrupa Birliği ülkelerinden hangisinde gerçekleşmiştir?
    A) İspanya
    B) İtalya
    C) Portekiz
    D) Yunanistan
    E) Almanya

    13. "2011 Dünya Atletizm Şampiyonası" aşağıdaki kentlerden hangisinde yapılmıştır?
    A) İzmir
    B) Paris
    C) Tokyo
    D) Daegu
    E) Brüksel

    14. Kasım 2011'de G - 20 Zirvesi aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenmiştir?
    A) Güney Kore
    B) Fransa
    C) Kanada
    D) Türkiye
    E) Birleşik Krallık

    15. İslam İş Birliği Teşkilatının Genel Sekreterliği görevini aşağıdakilerden hangisi yürütmektedir?
    A) Nebil El Arabi
    B) Nuri El Maliki
    C) Yusuf Rıza Gilani
    D) Ekmeleddin İnsanoğlu
    E) Kemal Ganzuri

    16. Rusya'da 4 Mart 2012'de yapılan seçimle tekrar devlet başkanlığı görevine gelen Vladimir Putin bu göreve kaçıncı kez seçilmiştir?
    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    E) 6

    17. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının işlev ve görevleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
    A) Para arzının kontrolünü sağlamak
    B) Hazine adına bankacılık işlemlerini yapmak
    C) Kalkınma planlarını onaylamak
    D) Reeskont politikası uygulamak
    E) Faiz oranlarını belirlemek

    18. Aşağıdakilerden hangisi D - 8 Ülkeleri (Gelişen Sekiz Ülke) arasında yer almaz?
    A) Bangladeş
    B) Çin
    C) Mısır
    D) Nijerya
    E) İran

    19. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Abdulvahap Darendeli
    B) Davut Dursun
    C) Hamit Ersoy
    D) Hasan Köktaş
    E) Vedat Akgiray

    20. Yeni Türk Ticaret Kanunu 2012'nin hangi ayından itibaren yürürlüğe girecektir?
    A) Nisan
    B) Mayıs
    C) Haziran
    D) Temmuz
    E) Ağustos

    21. Dünyanın en saygın bilim dergilerinden Science ve GE Healthcare firması tarafından aşağıdaki Türk bilim insanlarından hangisine 2011'de "Avrupa Kıtası Genç Araştırmacı Ödülü" verilmiştir?
    A) Ahmet Yıldız
    B) Ataman Şendöl
    C) Mehmet Fatih Yanık
    D) ÖnderAlbayram
    E) Aydoğan Özcan
    22. "2011 Avrupa Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası" aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenmiştir?
    A) Almanya
    B) Türkiye
    C) Maceristan
    D) Litvanya
    E) Romanya
    23. Ekim 2011'de Türkiye ile hangi ülke arasında "İç Güvenlik Alanında İş Birliği Anlaşması" imzalanmıştır?
    A) Rusya
    B) Gürcistan
    C) Fransa
    D) Yunanistan
    E) ABD
    24. Oscar Ödül törenlerinin yapıldığı tiyatro salonu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Second Stage Tiyatrosu
    B) Broadway Tiyatrosu
    C) Kodak Tiyatrosu
    D) The Living Tiyatrosu
    E) Shrine Tiyatrosu
    25. "2012'de Nükleer Güvenlik Zirvesi" aşağıdaki ülkelerden hangisinde gerçekleştirilmiştir?
    A) Güney Kore
    B) Brezilya
    C) Rusya
    D) Türkiye
    E) Japonya
    26. Aşağıdakilerden hangisi 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde görevli gıda, tarım ve hayvancılık bakanıdır?
    A) Mehmet Mehdi Eker
    B) Nihat Ergün
    C) Erdoğan Bayraklar
    D) Hayati Yazıcı
    E) İdris Naim Şahin
    27. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Konseyinin resmi dilleri arasında yer alır?
    A) Rusça
    B) İtalyanca
    C) Almanca
    D) Fransızca
    E) Flemenkçe
    28. TBMM, aşağıdaki padişahlardan hangisi İçin ilk kez anma töreni düzenlemiştir?
    A) III. Selim
    B) II. Abdülhamit
    C) I. Süleyman
    D) I. Abdülmecit
    E) II. Osman
    29. Aşağıdaki ülkelerden hangisinin UNESCO'ya üyelik başvurusunun UNESCO Genel Konferası'nda kabul edilmesi üzerine ABD, UNESCO'ya verdiği mali desteği kesmiştir?
    A) Filistin
    B) Sudan
    C) Kuzey Kore
    D) İran
    E) Libya
    30. Dünya Bankasının merkezi aşağıdaki kentlerden hangisindedir?
    A) Washington
    B) Berlin
    C) Zürih
    D) New York
    E) Londra

    Cevaplar:

    1. B 2. C 3.E 4.D 5.A 6.A 7.D 8.D 9.C 10.B 11.C 12.D 13.D 14.B 15.E 16.B 17.C 18.B 19.B 20.D 21.B 22.A 23 C 24.C 25A 26.A 27.D 28.D 29.A 30.A
     

Sayfayı Paylaş