Krem karamel

~meLek~

GalataSaray'ım
Katılım
15 Tem 2013
Mesajlar
3,477
Beğeniler
190
Şehir
Napcan geLcenmi ki?
#1


- Karamel: 50gr. şeker 2 çorba kaşığı su
- 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 125 ml. süt
- yarım vanilyanın özü (bunun yerine vanilyalı şeker kullanabilirsiniz)
1- Karamel veya ufak sufle kaplarını yağlayın. Şekeri ve suyu orta ateşte açık kahverengi olana kadar kaynatın. Kaplara paylaştırın.
2- Yumurtayı ve yumurta sarısını şekerle birlikte krema haline gelene kadar çırpın. Sütü vanilya özüyle birlikte kaynatın. Çok yavaşça akıtarak yumurtalı karışımın içine karıştırın. Kaplara boşaltın.
3- Fırını 125 C’ye ısıtın. Kapların ağzını alüminyum folyoyla kapatın ve fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. Kapların yarısını geçecek kadar sıcak su koyup fırına verin. Yaklaşık 1 saat kadar fırınlayın.
Krem Karameli bir gün önceden yapmakta fayda var. Karamelin çözülmesi 12 saati buluyormuş. Benimkiler yaklaşık 25-26 saat buzdolabında beklediler ve kalıplardan hiç yara almadan çıktılar.
 

Benzer konular

Top