1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Krem şanti nasıl yapılır?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 13 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Evde kendi el hünerinizle beraber yaptığınız krem şanti ile süslenen pastanın tadına doyulmaz. Bu kadar karşı koyulmaz ve dayanılmaz olsa da krem şantinin kıvamını tutturabilmek için çeşitli kurallara uymak gerekir.

    [​IMG]

    Yapılışı:


    •Krem şanti yapımında en önemli kural kullanılacak olan malzemelerin krema ve ekipmanların soğuk olmasıdır. Yapıma başlamadan bir saat önce ekipmanlar buzdolabına koyularak soğutulur.
    •Soğutulmuş kaba kremamızı boşaltıp, mikser yardımıyla yoğunlaşana kadar çırpılır.
    •Bu karışıma vanilya eklenir hızlı devirde mikserle beraber 1-2 sert hal alıncaya kadar çırpılır
    •Sert kıvam tutturulduğunda daha fazla devam edilirse krema kesilmeye başlayacaktır. Bu kıvam iyi tutturulmalıdır.
    •Buzdolabında kullanım zamanına kadar soğutulur.
    •Gerek pasta ile gerekse meyvelerin üzerinde kullanabilirsiniz
     

Sayfayı Paylaş