1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 9 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.168 ÇTL
    Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

    Krema;
    sütten fiziksel seperasyon işlemi ile elde edilen süt yağının, yağsız süt içerisindeki yağca zengin emülsiyonunu ifade eder.

    Kaymak; ağırlıkça en az %60 oranında süt yağı içeren kremayı,

    Afyon Kaymağı; manda sütünün tekniğine uygun kaynatılarak 92 oC' de en az 2 dakika tutulması ve tekniğine uygun soğutulması ile elde edilen ürünü, ifade eder.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.222
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    582
  3. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    20.368
  4. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    885
  5. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    377
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş