1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 9 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    290
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.210 ÇTL
    Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

    Krema;
    sütten fiziksel seperasyon işlemi ile elde edilen süt yağının, yağsız süt içerisindeki yağca zengin emülsiyonunu ifade eder.

    Kaymak; ağırlıkça en az %60 oranında süt yağı içeren kremayı,

    Afyon Kaymağı; manda sütünün tekniğine uygun kaynatılarak 92 oC' de en az 2 dakika tutulması ve tekniğine uygun soğutulması ile elde edilen ürünü, ifade eder.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.255
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    595
  3. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    20.718
  4. Paradoks ~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    898
  5. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    391
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş