1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Kremalı Börek Yapılışı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    Kremalı Börek Yapılışı
    Resimli Kremalı Börek Tarifi




    Malzemeler:
    - 5 adet yufka
    İçinin Malzemeleri:
    - 350 gr. az tuzlu beyaz peynir
    - 1 demet maydonoz
    - 3 yumurtanın akı
    - 1 çay bardağı mısırözü yağı
    - tuz, karabiber
    Harcı İçin:
    - 2 çay bardağı süt
    - 1 kutu hazır krema (200 ml.)
    - 2 yemek kaşığı yoğurt
    - 1 çay bardağı mısırözü yağı
    - 3 yumurtanın sarısı

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Böreğin içi için beyaz peyniri rendeleyin. Yumurta akları, mısırözü yağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Tepsiyi yağlamadan ilk yufkayı serip kenarlarını dışarı sarkıtın. Geri kalan yufkaların ikisini arasına bir şey sürmeden kenarları içeride kalacak şekilde buruşturup tepsiye yerleştirin. Üzerine peynirli için tamamını yayın. Geri kalan iki yufkayı da buruşturup yine arasına bir şey sürmeden peynirli için üzerine döşeyin. En alttaki yufkanın dışarıda kalan kenarlarını böreğin üzerine kapatıp bastırın ve böreğinizi dilimleyin. Harcı için yumurta sarıları, yoğurt, süt, mısırözü yağı ve kremayı tel çırpıcı ile çırpın ve tamamını böreğin üzerine gezdirip en az 1 saat bekletin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirip, ılık servis yapın.
     
  2. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    471 ÇTL
    enfes görünüyor acıktımmı ne..:D çiçeğim banada yaparsın dime..:D
     
  3. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    evet yaparım çiçeğim:Dacıktım tabee:D
     

Sayfayı Paylaş