1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Kremalı ıspanaklı yumurta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    8 yumurta
    1+1/2 su bardağı beşamel sosu
    1 kahve kaşığı hindistancevizi
    750 gr ıspanak (haşlanıp, süzülerek püre haline getirilmiş)
    60 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi

    Bir tencereye 5 su bardağı sıcak su ve 4 su bardağı sirke koyup, harlı ateşte kaynatınız. Su kaynayınca ateşi kısıp, yumurtaları suya elden geldiği kadar yakın mesafeden kırınız. 3-4 dakika pişirdikten sonra, yumurtaları bir delikli kepçeyle alıp, bir servis tabağına yerleştirerek sıcak kalmalarını sağlayınız.
    Orta boy bir tencerede beşamel sosun dörtte birini hindistancevizi ve ıspanakla karıştırınız. Tencereyi ateşe koyup sürekli karıştırarak 3-4 dakika, sos pürtüksüz olup ısınana kadar pişiriniz.
    Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
    Tencereyi ateşten alıp, ıspanaklı sosu orta boy, alçak kenarlı ve ateşe dayanıklı bir cam servis tabağına dökünüz. Üstüne servis tabağındaki yumurtaları bir spatulayla alarak yerleştiriniz. Kalan beşamel sosu yumurtaların üstüne kaşıkla koyup, üstüne kaşar peyniri rendesini serpiniz. Tabağı ızgaraya yerleştirip 3-4 dakika, üstü kızarıp kabarcıklar oluşana kadar pişiriniz.
    Tabağı ızgaradan alıp, servis ediniz
     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.587
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    Ispanağı severek yerim. Vazgeçilmez yemeklerim arasında..
    Fakat işin içine yumurta girince asla yemem :)
    Benim için her yemeğin lezzeti ayrıdır. Farklı tadlarla karıştırılması bana göre değil
    Yumurtayı yerim ama yemeklerin içinde görmek istemiyorum.
    Koymamda ben yemeklerime :D

    Hatta menemeni bile yumurtasız severim ben :)
     
  3. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    553
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    309 ÇTL
    bende menemeni yumurtasız severim ama ıspanağı yumurtasız yemem:)
     
Benzer Konular
  1. Hazangülü
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    498
  2. Hazangülü
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    368
  3. MeRciMeK
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    589
  4. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    526
  5. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    459
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş