1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Kremalı Yumurta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 13 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.888
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    507 ÇTL
    Malzemeler :
    1 Yumurta
    2 Yemek K. Krema
    1 Dilim Kaşar Peynir
    1 Dilim Pastırma
    Sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Küçük bir tencerenin ya da tavanın içini yağladıktan sonra kremayı döküyoruz. Üzerine yumurtamızı kırıyoruz. İnce ince doğradığımız kaşarları ve pastırmaları da koyarak kapağını kapatıp pişiriyoruz.
     
  2. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    555
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    316 ÇTL
    6 yumurta
    6 çorba kaşığı krema
    1 çay kaşığı tuz
    1 kahve kaşığı karabiber
    15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)

    Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
    Ateşe dayanıklı 6 küçük kaseyi ısıtıp, yarısına kadar sıcak su doldurulmuş büyük ve derin bir tepsiye yerleştiriniz. Küçük bir tencerede, kremayı orta ateşte kaynatınız. Her yumurta kasesine 1 çorba kaşığı krema koyup, üstlerine birer yumurta kırınız. Her yumurtaya tuz ve biber serpip, üstüne bir parça tereyağı koyunuz. Tepsinin üstünü bir tabaka alüminyum kağıtla örtüp, dikkatle fırına yerleştiriniz. Yumurtaları 15 dakika akları katılaşıp, sarıları da krema gibi oluncaya kadar pişiriniz.
    Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı atınız. Kaseleri tepsiden çıkarıp, kremalı yumurtanızı kaselerinde servis ediniz.
     

Sayfayı Paylaş