Krep Graten

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Katılım
22 Şbt 2008
Mesajlar
35,227
Beğeniler
7,080
Şehir
TÜRKİYE
#1
MALZEMELER


  • 150 gr un
  • 250 gr süt
  • 2 adet yumurta
  • az tereyağı
  • zeytinyağı
  • tuz
  • harcı için:
  • 2 kaşık un
  • 1/2 lt süt
  • 100 gr tereyağı
  • 3 dilim pişmiş salam
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 125 gr taze kaşar
  • 1 kaşık çiğ krema
  • pul biber


HAZIRLANIŞI

Unu çukur bir kaba boşaltın, yarım çay kaşığı tuz ekin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sütün tamamını ve yumurtaları ekleyin. 2 kaşık zeytinyağı ve 30 gr eritilmiş soğutulmuş tereyağı ilave edin. Yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın ancak az zamanınız varsa dinlenme çok da şart değil. Tavayı tereyağı iel yağlayın, sıvı haldeki krep hamurundan iki kaşık dökün. Krebin her iki tarafını da parçalanmamasına dikkat ederek pişirin. Bu şekilde diğer krepleri de hazırlayın. Sıcak kalmalarına dikkat edin. 50 gr teretağı, süt ve un ile beşamel sos hazırlayın. Pişritkten sonra ateşten alın ve çiğ kremayı, çırpılmış iki yumurta sarısını ekleyin. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini, ince dilimlenmiş salamı, birer ruram pul biber ve tuzu ekleyin. Her krebin içine bu sosdan bir çorba kaşığı koyun ve kaşıkla iyice yayın. Krepleri yuvarlayın. Isıya dayanıklı cam tepsiye dizin. Üstlerini kızartmak için fırında 2-3 dakika pişirin.
 

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#2
Çok güzel tarif ,teşekkürler Kırmızı.Krepi pişirdikten sonra arasına ıspanaklı harç koyup fırında biraz pişiriyorum harika oluyor...
 
Top