1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kumpir Yapımı, Örnek Tarif

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve cemree tarafından 1 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    Kumpir için malzemeler

    [​IMG]
    1 kilo patates
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı kaşar rendesi
    200 gr. mısır (konserve)
    200 gr. bezelye (konserve)
    4-5 adet sosis, sucuk
    tuz, karabiber
    ketçap, mayonez

    Evde kendi lezzetinizi yaratarak kumpir yapmak için öncelikle doğal bir tereyağı kullanmalısınız. Tercih edeceğiniz tereyağının inek sütünden yapılması, sıcak patates ile karıştığında ağır bir koku oluşmamasını sağlayacaktır. Ölçü olarak büyük boy bir patates için tepeleme bir çorba kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz. Kumpirin lezzetini içine alması için fırından çıkarttığınız patateslerinizi, tereyağı ile iyice harmanlamalısınız. Bu işlem için metal bir bıçak yeterli olacaktır.

    240 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika pişirdiğiniz patatesinizin içine 1 çorba kaşığı tereyağını koyduktan sonra metal bıçak yardımı ile tüm tereyağın tamamen patatese işlemesini sağlayın. Patates tereyağını içine aldıkça yumuşayacak ve bıçak ile harmanlanması daha da kolay bir hale gelecektir. Daha sonra kumpirin lezzetini veren en önemli detaylardan biri olan kaşar peynirini koymaya geçebilirsiniz. Bu aşamada kullanacağınız kaşar peynirinin kalitesi, kumpirinizin lezzetini doğrudan etkileyecektir. İdeal ölçü olarak büyük boy bir patates için 150-200 gram rendelenmiş kaşar kullanabilirsiniz.

    Kumpirinizi tereyağı ile harmanlarken kullandığınız metal bıçak yardımı ile rendelediğiniz kaşar peynirini tıpkı tereyağında olduğu gibi patatese iyice yedirin. Kaşar peynirini patates ile harmanlarken bir yandan da tuz serperek, kumpirinizin lezzetini içine almasınız sağlayabilirsiniz. Tuz patatesin pişmeye devam etmesini sağlayacağından hem kumpirin tuzsuz olmasını engelleyecek hem de kaşar peynirinin daha uzun süre yumuşak halde kalmasını sağlayacaktır. Bu aşamadan sonra üzerini düzelttiğiniz kumpirinizin üzerini; mısır, bezelye, Amerikan/İtalyan/Rus salatası, biber, zeytin, mantar, salam, sosis, haşlanmış sebzeler, turşular, ketçap ve mayonez gibi malzemelerle süsleyin. Kumpirinizin üzerine ne koyacağınız tamamen sizin zevkinize bağlı olduğundan, yaratıcı lezzetler yaratmaktan çekinmeyin ve farklı malzemeler kullanmaya çalışın. Böylece ortaya “otantik kumpir” olarak bilinen sentez lezzetler çıkarabilirsiniz.
     
  2. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Çok seviyorum canım çekti cidden yarın yemek en iyisi:):)
     
  3. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    aynen =)
     
  4. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Özledim kumpiri yaa
    Bi ara gidip yemem lazım :)
    Canım çekti şimdi iyimi :)
     
  5. cemree
    Eğlenceli

    cemree =)=) Süper Moderatör

    Katılım:
    16 Şubat 2011
    Mesajlar:
    12.004
    Beğenileri:
    3.730
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.170 ÇTL
    uf benimdeeeeeeeeeeeeee
     
  6. genuine

    genuine Katılımcı

    Katılım:
    22 Kasım 2012
    Mesajlar:
    114
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    producer
    Yer:
    Karşıyaka
    Banka:
    0 ÇTL
    kumpiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrr:zip
     

Sayfayı Paylaş