1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kurabiye Tarifleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 20 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    Kurabiye Tarifleri


    [​IMG]
    UN KURABİYESİ TARİFİ

    250 gr. tereyağı veya margarin
    1/3 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    4-4,5 su bardağı un
    Üstüne serpmek için pudra şekeri
    TARİFİ
    Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin. Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.





    [​IMG]
    ELMALI KURABİYE

    Elmalı Kurabiye Malzemeleri

    Dört buçuk su bardağı un
    250 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Kurabiye içi
    3 adet elma
    2 tatlı kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı iri dövülmüs ceviz
    1 çay kaşığı toz karanfil
    1 çay bardağı kuruüzüm
    Üzerine Pudraşekeri
    TARİFİ
    Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin. Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmiş 180C fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın. Elmalı Kurabiyeniz hazır.




    [​IMG]
    ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

    Malzemeler

    80gr. bitter çikolata
    125gr. tereyağı, 2 yumurta, vanilya
    yarım su bardağı tozşeker, 1 tutam tuz, Yarım su bardağı pudraşekeri
    2 su bardağı un (yaklaşık)
    2 yemek kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    TARİFİ
    Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.




    [​IMG]

    FISTIKPARE

    Malzemeler

    100 gr. margarin
    1 çay bardağı çiçek yağı
    1 yumurta
    2 çay bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı toz yeşil fıstık
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un
    TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, yeşil fıstık, pudra şekeri bir kaba koyularak iyice karıştırılır. Atdından kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır fakat üzerine bastırılmaz. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 150 derece fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.



    [​IMG]
    HURMALI FINDIKLI KURABİYE

    1 Yumurta
    1/2 Paket margarin veya tereyağı (YUMUŞAMIŞ)
    1 Çorba kaşığı yoğurt
    2,5 Su bardağı un
    1/2 Su bardağı şeker
    1 Paket kabartma tozu

    İÇİNE
    3 Çorba kaşığı şeker, 1/2 Su bardağı fındık (İRİ DÖVÜLMÜŞ), 10-12 Hurma, 1 Tatlı kaşığı tarçın, pudra şekeri

    TARİFİ
    Hamuru yoğuracağımız kaba unu ortası açık bi şekilde katalım. Unun ortasına yoğurt, yumurta, margarin, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada kurabiyenin içini hazırlamaya başlayın. Bir kapta çekirdeği çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları, fındığı, tarçın ve şekeri karıştırın. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 0.3 kalınlığında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız karışımdan koyup diğer yarısını üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını iyice yapıştırın. Margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek önceden 190° ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudraşekeri serpin.



    [​IMG]
    FINDIKLI KURABİYE
    8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
    4,5 kahve fincanı pudraşeker
    8 yumurtanın akı
    TARİFİ
    Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur. İyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Tencere orta ateşe oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır. Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın. Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşağı çevrilir. Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır. Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır.


    [​IMG]
    MUHALLEBİLİ KURABİYE

    250gr margarin/tereyağı
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebi için 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    TARİFİ
    Muhallebi için şeker ve yumurtanın sarısını çırpın. Tencereye alın, üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, ceviz ve vanilyayı ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırlanan karışımı mikserle soğuyana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiye için Eritilmiş katı yağ, sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin. 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdaneyle açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup top haline getirin. Hamurun birleştiği kısım üste gelecek şekilde dizin ve 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

     
  2. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Guzel görünüyorlar :)
    İnsanın kalkıp yapası geliyor ama nefsime yenilmicem :D
     
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Suskun yemek yemedim daha bunlar olsa süper olurdu :)
     
  4. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    ACIBADEMLİ KURABİYELİ KREMA

    Üç buçuk su bardağı süt
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    3 adet yumurta sarısı
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    9 çorba kasığı mısır nişastası
    12 adet acıbadem kurabiyesi

    KURABİYELİ KREMA TARİFİ

    Sütü vanilya ile kaynatıp soğumaya bırakın. Tozşekeri yumurta ve yumurta sarıları ile çırpın. Mısır nişastası ve sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Kaynamamasına özen göstererek kısık ateşte sürekli karıştırarak, krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı bir kaseye dökün. Üzerine elinizle kırdığınız 8 adet acıbadem kurabiyelerini katıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Daha sonra 4 kupa bölüştürün. Kalan acibadem kurabiyeleri ile süsleyerek servis yapın.



    [​IMG]
    KURU KAYISILI KURABİYE

    125gr. (yarım paket) tereyağı
    1 su bardağı tozşeker, 1 çimdik tuz
    2 yemek kaşığı süt
    1 hafif çırpılmış yumurta
    1 buçuk su bardağı un
    1 paket vanilya

    KURU KAYISILI KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Başka bir kapta süt, yumurta ve tuzu karıştırın. Üçüncü bir kaba un ve vanilyayı eleyin. Unun yarısını tereyeğı karışımına ekleyin ve karıştırın. Kalan unu sütlü karışıma ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirisiniz Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirin ve püre haline getirin. Katı olursa su ilave edebilirsiniz. Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açın ve su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyarak kenarlarını 3 köşe halinde içe katlayın. 170 derece ısıtılmış fırında 15-18 dakika, kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk, üzerine pudraşekeri serperek servis edin.



    [​IMG]
    KARAGÖZ KURABİYE

    1 su bardağı şeker
    1 adet yumurta
    125 gr tereyağı
    2 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    aldıgı kadar un

    KARAGÖZ KURABIYE TARİFİ
    Şeker, yumurta, tereyağı karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde bastırmadan yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri serpilip servis yapılır.



    [​IMG]
    BALKABAKLI KURABİYE

    2 Yumurta
    1 Paket margarin veya tereyağı
    2 Çorba kaşığı süt
    4 Su bardağı un
    1/2 Su bardağı şeker
    1 Paket kabartma tozu

    İÇİNE
    1/2 Su bardağı şeker, 300 Gr. Balkabağı (Soyulmuş), 50 Gr. Fındık veya ceviz içi (İri dövülmüş), Pudra şekeri (Üzerine serpmek için)

    BALKABAKLI KURABİYE TARİFİ
    Soyulan balkabağını iri dilimleyip tencereye atın. Şeker ilave edip ağır ateşte yumuşayana kadar pişirin.( Kabaklar yumuşadığında tencerenin kapağını açarak pişirin.) Kabaklar suyunu çekince ateşten alıp iyice ezin. Kabak püresinin üzerine fındık ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamuru yağuracağınız kaba margarini, süt, yumurta, şekeri ekleyin ve iyice çırpın. Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyip hamur yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve içini parmağınızla olabildiğince derin oyun. Soğuyan kabak püresini oluşan boşluğa doldurarak hamurun ağız kısmını büzelim. Margarinle yağlanmış fırın kabına dizin ve önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında kurabiyeler pembeleşecek şekilde pişirin. Fırından çıkarıp pudraşekeri içinde yuvarlayın.




    [​IMG]
    NİŞAN KURABİYESİ

    1 Paket margarin
    veya tereyağı
    1/2 Çay bardağı sıvı yağ
    4 Su bardağı un
    1 Su bardağı pudraşekeri

    NİŞAN KURABİYESİ TARİFİ
    Bir kaba erittiğiniz margarini, pudraşekeri ve sıvı yağı ekleyip çırpın.Sonrasında unu ekleyip yoğurun. Oluşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak başparmak kalınlığında çubuklar haline getirin. Çubukların iki ucunu birleştirip küçük bir simit şekli verin. Pişireceğiniz kaba dizip, önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.

    NOT: Yöresel bir tat olan şekerleme, Akşehirin nişan töreninden önce kız evinden damat evine gönderilir. Şekerleme hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.



    [​IMG]
    TARÇINLI KURABiYE 2

    250 gram margarin
    3 çorba kaşığı tozşeker
    3 su bardağından bir parmak eksik un
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı dövülmüş fındık
    Üzerine
    2 çorba kaşığı pudraşekeri, 1 tatlı kaşığı tarçın

    TARÇINLI KURABiYE TARİFİ
    Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındığı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140C fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçını karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.



    [​IMG]
    PUDRA ŞEKERLI KÖPÜK KURABİYE

    3 kahve fincanı un
    5 kahve fincanı tozşeker
    1 çorba kaşığı pudraşeker
    6 yumurta, 1 paket vanilya
    1 limon, 1 tatlı kaşığı tereyağı
    TARİFİ
    6 yumurta porselen veya cam bir kâseye konur. Başka bir kâseye de yumurta sarıları alınır. Yumurta sarıları ile tozşeker iyice çırpılır. Çırpmaya ara vermeden, elenmiş un azar azar katılarak karışıma
    iyice yedirilir. Yumurta akları ile bir tutam tuz çırpılarak köpük haline getirilir. Unlu yumurta karışımına, kaşık kaşık dökülüp yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. Karıştırmaya ara vermeden rendelenmiş limon kabuğu ile vanilya ilave edilir ve karışım 1,5 cm çapında düz ağızlı sıkma torbasına veya pasta enjektörüne konur. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Sıkma torbasıyla yağlı kağıdın üzerine 7 cm uzunluğunda ve ortası biraz dar hamurlar sıkılır. Aralarında mesafe bırakılarak tepsiye sıkılan hamurlar 175°C ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler pişince tepsi fırından çıkarılır, soğumaya bırakılır. Kurabiyeler ılınınca, bıçakla, parçalanmadan kâğıttan ayrılarak alınır. Üzerine pudraşeker serpilir. İyice soğuduktan sonra servis yapılır.
     
  5. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    ANTEPFISTIKLI KURABİYE

    3 su bardağı un
    1 poşet Hamur Kabartma Tozu
    1 yumurta
    125 g yumuşak margarin
    1,5 çay bardağı şeker
    1 poset şekerli Vanilin
    2 yemek kaşığı yogurt
    İç malzemesi
    1 yemek kaşığı fındık ezmesi
    1 yemek kaşığı ince öğütülmüs antepfıstığı

    ANTEPFISTIKLI KURABİYE TARİFİ
    Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyin. Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın. Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin. Kurabiyeleri yağlı kağıt ile birlikte tepsiden çıkarın ve soğumaya bırakın.




    [​IMG]
    SEDİR KURABİYE

    500 gr un
    150 gr pudra şekeri
    2 yumurta
    250 gr margarin
    100 gr kuşüzümü
    1 çay bardağı tozşeker

    SEDİR KURABİYE TARİFİ
    Un elenir, ortası açılır. Yağ şeker yumurta, üzümler konur. Hamur yapılır. 10 dk. dinlendirilir. Hamur ikiye ayrılır. Rulo yapılır, küçük küçük kesilir. Üzerine yumurta sürülür. Toz şeker ekilir fırında pişirilir. Servis yapılır.



    [​IMG]
    MELEK FISILTILARI KURABİYE

    Kurabiyeler, Kurabiye Tarifleri, Resimli Kurabiyeler Malzemeler
    1paket margarin
    1 çay bardağı şeker
    1 yumurta
    1 kabartma tozu
    1 vanilya
    4 su bardağı un
    Üstü İçin
    4 yumurta akı, 1 çay bardağı fındık tozu
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 su bardağı marmelat
    KURABİYE TARİFİ
    Bir kaba un elenir ortası açılır. Margarin, şeker, kabartma tozu, vanilya konur iyice yoğrulur. 20 dakika dinlendirilen hamur merdane ile açılır. Su bardağı ile kesilip tepsiye dizilir. Diğer bir cam kasede yumurta akları kar haline getirilir. İçine fındık ve limon kabuğu rendesi konur bir krema pompası ile kurabiyelerin üzerine fındık büyüklüğünde sıkılır. Önceden ısıtılmış 180C fırında yumurta akları kızarıncaya kadar pişirilir, fırından çıkınca kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı marmelat konup yeşil fıstıkla süslenir.



    [​IMG]
    ŞIKIRTILI ZENCEFİLLİ KURABİYE

    3 yumurta
    1 paket vanilya
    250 gr margarin
    1 su bardağı dövülmüş fındık
    aldığı kadar un

    ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ
    Margarin şeker bir kapta mikserle çırpılır. Un hariç diğer malzemeler konur 5 dakika daha mikserle çırpılır. Un ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp bastırılmadan elde yuvarlanır. Aralıklı olarak tepsiye dizilir. 170C fırında pişirilir. 1 su bardağı şeker su ile bir kapta eritilir. Fırından çıkan kurabiyeler bu suya batırılarak servis tabağına dizilir.



    [​IMG]
    YILDIZLI KÖŞKLER KURABİYE

    250 gr margarin
    1 yumurta
    3 su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 çay bardağı bal veya marmelat
    1 tatlı kaşığı kakao
    1 çay kaşığı kabartma tozu

    YILDIZLI KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığında margarin, yumurta, kabartma tozu, pudra şekeri ve un ilavesiyle hamur yapılır. Yarısı ayrılır kakao ilave edilip yoğurulur. 15 dakika dinlendirilir. Merdane ile açılır. Yıldız şeklindeki kalıpla kesilir. Tepsiye dizilir. Kakaolu hamura da aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Soğuyunca yıldızlara marmelat sürülür. Bir kakaolu bir beyaz yıldız üst üste konup servis tabağına dizilir, pudra şekeri serpilir.


    [​IMG]
    CEVİZLİ BİSKÜVİ

    1 su bardağı pudraşekeri
    3 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt
    Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
    1 çay kaşığı vanilya
    250 gram margarin
    Aldığı kadarun

    Üzeri için
    İri kıyılmış ceviz

    CEVİZLİ BİSKÜVİ TARİFİ
    2 adet yumurta akı ve 3 adet yumurta sarısını derin bir kaba alın. Pudraşekeri, süt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Oda sıcaklığındaki margarini de katıp, karıştırın. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru iki esit parçaya ayırın. 20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında açıp, dilediğiniz bisküvi kalıplarıyla şekiller kesin. Önce, kalan 1 adet yumurtanın akına, sonra iri kıyılmış cevize batırın. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
     
  6. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    MEYVELİ ACIBADEM KURABİYESİ PASTASI

    3 çift büyük acıbadem kurabiyesi
    1 kutu konserve ananas
    2 adet kivi
    6 adet çilek
    1 paket toz krem şanti
    Yarım su bardağı süt

    ACIBADEM PASTASI TARİFİ
    Konserve ananasın suyunu derin bir kaba alın. Acıbadem kurabiyelerini ananas suyunda yumuşayana kadar bekletin.
    Sonra servis tabağına alın. Başka bir kapta 1 paket toz krem şantiyi süt ile çırparak kıvamlı bir hale getirin. Krem şantiyi acıbademlerin üzerine paylaştırın. Üzerine sırayla bir dilim ananas, bir dilim kivi ve 1 adet çilek yerleştirerek servis yapın.



    [​IMG]
    ÇİKOLATALI EV BİSKÜVİSİ


    500 gram fındık
    10 çorba kaşığı pudraşekeri
    125 gram margarin
    2 adet yumurta
    4 çorba kaşığı un
    400 gram çikolata kreması

    Üzerine
    Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı

    ÇİKOLATALI EV BİSKÜVİSİ TARİFİ
    Öncelikle margarini eritin. Eriyen yağa 4 çorba kaşığı unu, pudraşekerini, yumurtaları ve iri kıyılmış fındığı ilave edip, yoğurun. Daha sonra fındıklı hamurdan irice parçalar koparıp, elinizde yassıltarak şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız bisküvileri, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız bisküvileri soğumaya bırakın. Bu arada çikolata kremasını benmarı usulü eritin. Bisküvilerin üzerine sürün. En üste dövülmüş antepfıstığı serpip servis yapın.




    [​IMG]
    MARMELATLI KURABİYE

    200 gram margarin
    Yarım su bardağı pudra şekeri
    1 çay bardağı kayısı marmelatı
    Aldığı kadar un
    1 çay bardağı toz badem
    1 su bardağı dövülmemiş ceviz

    MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, unu, pudra şekerini, kayısı marmelatını ve toz bademi karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamut- elde edin. Hamuru
    merdane yardımıyla açın. örümcek şeklindeki bir kalıpla kesin ve tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında pembemsi bir renk alana dek pişirin. Fırından çıkanca üstüne marmelat sürün ve yarım ceviz koyun. Soğuduktan sonra servis yapın.



    [​IMG]
    DÖNENCE KURABİYE

    250 aram margarin
    1 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı tepeleme kakao
    Aldığı kadar un
    Kabartma tozu

    DÖNENCE KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı ve şekeri karıştırın. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakaoyu karıştırın ve hamurları yarım saat dinlendirin. Beyaz ve kakaolu hamuru ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açın. Hepsini üst üste koyun. Sıkı şekilde rulo haline getirin.Dolapta yarım saat bekletin. Bir santimetre kalınlığında kestiğiniz ruloları tepsiye dizin fırında üzeri fazla kızarmadan beyaz olarak pişirin ve servis yapın.



    [​IMG]
    ELMALI KURABİYE 2

    15-16 kişilik
    250 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 su bardağı un
    İçi için
    2 adet elma
    1 su bardağı tozşeker
    1 buçuk çorba kaşığı tarçın
    Üzerine
    Pudra şekeri
    ELMALI KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp, yoğurun. Buzdolabına koyun. İçi için, elmaları soyup, rendeleyin. Rendelenmiş elmaları, tozşeker ve tarçınla birlikte bir tencereye aktarıp, ocağa oturtun ve pişirin. Hamuru buzdolabından alın, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yassı bir şekil verin. İçlerine elmalı malzemeden koyup, kapatın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. 200C fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, spatula ile yerlerinden çıkartın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.
     
  7. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    ÇİKOLATALI SÜRPRİZ KURABİYELER

    3 su bardağı un
    1 paket margarin
    Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
    1 adet yumurta akı
    Yarım paket vanilya
    1 paket bitter çikolata (80 gram)
    Süslemek için
    3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu

    SÜRPRİZ KURABİYELER TARİFİ
    Un, margarin, pudraşekeri, yumurta akı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru bir merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamurdan kestiğiniz parçaların ortasına, çikolata parçalarından birkaç tane koyup kenarlarını kapatın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp kurabiyeleri üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp soğutun ve üzerlerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.


    [​IMG]
    KURUÜZÜMLÜ KEPEKLİ KURABİYE

    2 su bardağı kepek unu
    1 paket kabartma tozu
    4-5 adet tatlandırıcı
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım su bardağı süt
    1 kahve fincanı kuruüzüm
    1 çay kaşığı tarçın

    KEPEKLİ KURABİYE TARİFİ

    Bir kapta kepekli unu ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine sıvıyağ, yumurta, süt, kuruüzüm ve tarçını ekleyin. Tatlandırıcıları bir çay bardağı suyun içinde eritip hamura katın ve hepsini iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200C fırında 30 dakika pişirin.






    [​IMG]
    ELMALI AY KURABİYESİ

    1 çay bardağı pudraşekeri
    Üç buçuk su bardağı un
    Yarım paket vanilya
    250 gram margarin
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 kahve fincanı pudraşekeri
    4 adet ekşi elma
    1 çay bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık
    1 çay bardağı kuruüzüm
    ELMALI AY KURABİYESİ TARİFİ
    Kurabiye hamuru için bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin, 2 çorba kaşığı tozseker, 1 çorba kaşığı süt, su ve yumurta sarılarını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Küçük kalıpları yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları kalıbın içine ve kenarlarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin Başka bir kapta beze için yumurta aklarını tozşekerle mikserleyerek kar haline getirin. Fındığı robottan geçirip incecik çekin ve beze karışımına ekleyip karıştırın. Beze karışımını kalıpların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170C fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


    [​IMG]
    FINDIK KURABİYE

    2 su bardağı un
    125 gram margarin
    1 çay bardağı nişasta
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 paket vanilya
    1 çay bardağı dövülmüş fındık
    Üzeri için
    Yarım çay bardağı pudraşekeri
    2 tatlı kaşığı kakao

    FINDIK KURABİYE TARİFİ
    Bir kaba unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki margarini, nişastayı, pudraşekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri bir servis tabağına alın. Bir kasede pudraşekeri ve kakaoyu karıştırın. Karışımı kurabiyelerin üzerine serpin.



    [​IMG]
    CEVİZLİ UN KURABİYESİ

    250 gram margarin
    1 adet yumurtanın akı
    1 çay bardağı nişasta
    1 su bardağı pudraşekeri
    1 paket kabartma tozu
    Üç buçuk su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    Üzerine Pudraşekeri
    UN KURABİYESİ TARİFİ
    Oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, yumurta akı, 1 çay bardağı nişasta ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları avcunuzun içinde açıp içine ceviz yerleştirin. Hamuru kenarlarından kapatıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.
     
  8. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    BEZELİ KURABİYE


    1 su bardağı kavrulmamış fındık
    125 gram margarin
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kasığı süt
    1 çorba kasığı su
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    İki buçuk su bardağı un
    Beze için 3 adet yumurtanın akı
    1 su bardağı tozşeker
    BEZELİ KURABİYE TARİFİ
    Kurabiye hamuru için bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı süt, su ve yumurta sarılarını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Küçük kalıpları yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları kalıbın içine ve kenarlarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin Başka bir kapta beze için yumurta aklarını tozşekerle mikserleyerek kar haline getirin. Çok çırpmayın. Karışım beyazlaşınca çırpma işlemini bırakın. Fındığı robottan geçirip incecik çekin ve beze karışımına ekleyip karıştırın. Beze karışımını kalıpların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.



    [​IMG]
    PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE

    250 gram tereyağı
    1 adet yumurtanın sarısı
    Yarım su bardağı küllü su
    3 çorba kasığı pudraşekeri
    Aldığı kadar un
    İçine250 gram ceviz içi
    1 çay bardağı tozşeker

    Üzerine
    6-7 adet karanfil, 4 su bardağı su, 1-2 çorba kaşığı gülsuyu

    PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ
    Öncelikle içi için ceviz içi ve tozşekeri karıştırıp bir kenara alın. Diğer taraftan tereyağını eritin ve ılındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip beyazlayıncaya kadar karıştırın. Küllü su ile pudraşekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yassılaştırın. Hamurun bir tarafına cevizli harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer yanda karanfilleri su ile kaynatın. Gülsuyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Pişen kurabiyeleri şerbete batırıp çıkarın. Pudraşekerine buladıktan sonra servis tabağına alın. Yarım saat dinlendirip servis yapın.




    [​IMG]
    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

    3 su bardağı un
    1 çay bardağı hindistancevizi
    1 çay bardağı tozşeker
    1 paket margarin
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 adet yumurta
    Üzerine
    1 su bardağı hindistancevizi

    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
    Un, hindistancevizi, tozşeker, margarin, vanilya, kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 2 adet yumurtanın sarısını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 10 cm uzunluğunda, kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın. Her bir çubukların iki ucunu birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın. Bu şekilleri sıra ile kalan 2 adet yumurta akına ve hindistancevizine bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.



    [​IMG]
    CEVİZLİ KURABİYE


    6 çay bardağı un
    2 çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı çekilmiş ceviz

    CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ

    Unu derince bir kabın içine eleyerek alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Elinizle hafifçe karıştırın. Tozşeker ve kabartma tozunu ekledikten sonra tekrar karıştırın. Malzemelerin birbirleriyle iyice karışmasını sağlayın. Son olarak ceviz içini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.



    [​IMG]
    GİRİT KURABİYESİ

    3 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 paket kabartma tozu
    2 çorba kaşığı tarçın
    Yarım su bardağı kuruüzüm
    Aldığı kadar un
    Üzeri için1 adet yumurtanın akı
    5 çorba kaşığı susam
    GİRİT KURABİYESİ TARİFİ
    Bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın. Tarçın, üzüm, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin. Önce yumurta akına sonra susama bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 175C fırında 35-40 dakika pişirin.



    [​IMG]
    ŞEFTALİ KURABİYE

    Hamuru için
    125 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 adet yumurta
    Yarım paket kabartma tozu
    Yarım paket vanilya
    Aldığı kadar un
    40 adet yarım ceviz kabuğu

    Kreması için
    250 gram süt, 1 adet yumurta, 1 su bardağından bir parmak fazla un
    Yarım su bardağı tozşeker, Yarım çay bardağı vanilya, dört buçuk çorba kaşığı margarin

    Üzerine Kırmızı ve sarı renkli gıda boyası, tozşeker

    ŞEFTALİ KURABİYE TARİFİ
    Vanilya ve margarin hariç, kalan krema malzemesini mikserle çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan aldığınız kremaya yarım çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Biraz ılınınca dört buçuk çorba kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın. Hamuru hazırlamak için margarin, yoğurt, tozşeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, ceviz kabuklarının üzerine sarın. Önceden ısıtılmış 170C fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin içinden ceviz kabuklarını çıkarıp, kurabiyeleri iki bölüme ayırın. Birinci kısım kurabiyelerin içine kremayı pay edip, diğer yarılarını üzerine kapatın. Gıda boyalarını çok az suda eritin. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkarın. Tozşekere bulayıp servis yapın.





     
  9. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KURABİYE


    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı tozşeker
    İki buçuk su bardağı un
    3 çorba kaşığı margarin
    Yarım paket kabartma tozu
    2-3 çorba kaşığı damla çikolata
    2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık

    FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
    Bir kapta yumurta, yoğurt, tozşeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fazla şekil vermeden yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.



    [​IMG]
    ÇİLEKLİ KURABİYE

    2 su bardağı un
    Bir tutam tuz
    50 gram margarin
    8 çorba kaşığı süt
    Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
    Süslemek için
    Yarım kg çilek
    1 su bardağı soğuk süt
    1 paket krem şanti
    ÇİLEKLİ KURABİYE TARİFİ
    Unu eleyin. İçine tuz ve oda sıcaklığında margarini ekleyin. Malzemeyi yoğurmaya başlayın. Ardından tozşekeri ekleyin. Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin. İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın. Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın. Çay bardağıyla 12 adet yuvarlak kesin. Üzerlerine fırçayla süt sürün. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında altın rengi oluncaya dek pişirin. Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi sütle çırpın ve arasına sürün. İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirin servis vapın.



    [​IMG]
    ÇİKOLATALI KURABİYELER

    2 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
    100 gram bitter çikolata
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 tutam tuz
    Aldığı kadar un
    Üzeri için 100 gram bitter çikolata
    100 gram beyaz çikolata
    1 çay bardağı krema

    ÇİKOLATALI KURABİYELER TARİFİ
    Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın ve üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Karışıma rendelenmiş bitter çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp iyice karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karışıma un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan mandalina iriliğinde bir parça alarak, iki parmak kalınlığında silindir şeklinde yuvarlayın. Daha sonra bu hamurdan bir parmak uzunluğunda parçalar kesip elinizle yuvarlayıp top kurabiyeler elde edin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fakat önceden ısıtılmamış fırına koyup 20 dakika, üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün. Tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenara alın. Üzeri için, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri çikolataya batırıp servis tabağına alın. Beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp krema ile karıştırın. Benmari usulü eritip kurabiyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.


    [​IMG]
    SUSAMLI KURABİYE

    Yarım su bardağı susam
    100 gram margarin
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı tozşeker
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar elenmiş un
    SUSAMLI KURABİYE TARİFİ
    Susamları teflon tavaya alıp, çok az zeytinyağında ve kısık ateşte kavurun. Bütün malzemeyi derince bir kapta karıştırın. Susamları da ekleyin. Hamur orta sertlikte bir kıvam alana dek yoğurma işlemine devam edin. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde istediğiniz şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. 170C fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkartıp tepside soğuttuktan sonra servis yapın.


    [​IMG]
    TAHİNLİ KURABİYE

    250 gram margarin
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı tozşeker
    10 çorba kasığı tahin
    Yarım limonun suyu
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Pudraşekeri

    TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ

    Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yoğurt ve limon suyunu koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip üçe bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkalara eşit miktarda tahin sürün. Tahinin üzerine tozşekeri serpin. Hamurları üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölün. Hamurları kalın kenarından ince tarafına doğru sigara böreği şeklinde sarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.



    [​IMG]
    FINDIKLI KAJULU KURABİYE

    1 su bardağı fındık
    1 su bardağı kaju fıstık
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı tozşeker
    Hamur için
    1 su bardağından bir parmak fazla un
    3 adet yumurta sarısı
    4 çorba kaşığı tozşeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1/4 çorba kaşığı kabartma tozu
    KAJULU KURABİYE TARİFİ
    Tozşeker ve margarini bir tavada karıştırarak eritin. Kaju fıstığı ve fındıkları da ekleyip kavurun. Hamur için tüm malzemeyi genişçe bir kabın içinde karıştırın ve yoğurun. Kavurduğunuz fındıkların fazla yağını süzün. Fındıkları ve kajuları hamura ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve hiç şekil vermeden yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp tepside soğuttuktan sonra servis yapın.


    [​IMG]
    BADEMLİ KURABİYE

    2 su bardağı badem
    4 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    2 adet yumurta
    250 gram oda sıcaklığında margarin
    1 paket kabartma tozu
    Yarım kg un

    BADEMLİ KURABİYE TARİFİ
    Bademleri su ile bir tencereye alın. 6-7 dakika kaynatın. Kabukları soyulur hale gelince ocaktan alıp kabuklarını soyup 120C fırında kavurmadan kurumalarını sağlayın. Bademlerin yarısını un haline getirin. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. Margarin ve tozşekeri katıp yoğurun. Un haline gelmiş bademi de ekleyip yoğurun. Diğer taraftan bademlerin kalan yarısını iri kalacak şekilde havanda dövün. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avcunuzun içinde yuvarlayıp, düzleştirin. Bir tarafını bademe bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında pembeleşene kadar pişirin.



    [​IMG]
    EV KURABİYESİ

    1 kahve fincanı eritilmiş margarin
    3 kahve fincanı pudraşekeri
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    3 kahve fincanı yoğurt
    6 kahve fincanı un
    1 adet yumurta
    1 kahve fincanı çekilmiş fındık

    EV KURABİYESİ TARİFİ
    Bir kapta eritilmiş margarini, pudraşekerini, kabartma tozunu, yoğurdu, unu ve yumurtayı iyice karıştırın. Yumuşakça bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hafifçe bastırıp çekilmiş fındığa batırın. Yağlanmamış tepsiye dizip, 180C fırında hafifçe pembeleşene dek, 20-25 dakika pişirin. Soğutup servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş