1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kurabiye tarifleri

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Mod-53 tarafından 2 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    UN KURABİYESİ TARİFİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gr. tereyağı veya margarin
    1/3 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    4-4,5 su bardağı un
    Üstüne serpmek için pudra şekeri

    UN KURABİYESİ TARİFİ
    Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin. Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.





    ELMALI KURABİYE

    [​IMG]

    Elmalı Kurabiye Malzemeleri
    Dört buçuk su bardağı un
    250 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Kurabiye içi
    3 adet elma
    2 tatlı kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı iri dövülmüs ceviz
    1 çay kaşığı toz karanfil
    1 çay bardağı kuruüzüm
    Üzerine Pudraşekeri

    ELMALI KURABİYE TARİFİ
    Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin. Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmiş 180C fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın. Elmalı Kurabiyeniz hazır.





    ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    80gr. bitter çikolata
    125gr. tereyağı, 2 yumurta, vanilya
    yarım su bardağı tozşeker, 1 tutam tuz, Yarım su bardağı pudraşekeri
    2 su bardağı un (yaklaşık)
    2 yemek kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
    Kısık ateşte tereyağı be çikolatayı karıştırarak eritin. Ocaktan alın ve toz şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Yumurtaları tek tek kırarak karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu aynı anda eleyin ve karışıma ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pudra şekerini bir kaseye alın. Fırın tepsisini 160 drece sıcaklıkta ısıtın. Soğumuş hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp hafifçe pudra şekerine buladığınız elinizle yuvarlak yapıp pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin. Isıtılmış tepside 10-15 dakika arası pişirin. 2-3 dakika sonra spatula yardımıyla tepsiden alarak soğumaya bırakın.






    FISTIKPARE

    [​IMG]

    Malzemeler
    100 gr. margarin
    1 çay bardağı çiçek yağı
    1 yumurta
    2 çay bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı toz yeşil fıstık
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar un

    FISTIKPARE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvıyağ, yeşil fıstık, pudra şekeri bir kaba koyularak iyice karıştırılır. Atdından kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, yuvarlanır fakat üzerine bastırılmaz. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 150 derece fırında 35 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.





    HURMALI FINDIKLI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 Yumurta
    1/2 Paket margarin veya tereyağı (YUMUŞAMIŞ)
    1 Çorba kaşığı yoğurt
    2,5 Su bardağı un
    1/2 Su bardağı şeker
    1 Paket kabartma tozu

    İÇİNE 3 Çorba kaşığı şeker, 1/2 Su bardağı fındık (İRİ DÖVÜLMÜŞ), 10-12 Hurma, 1 Tatlı kaşığı tarçın, pudra şekeri

    HURMALI FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
    Hamuru yoğuracağımız kaba unu ortası açık bi şekilde katalım. Unun ortasına yoğurt, yumurta, margarin, şeker ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada kurabiyenin içini hazırlamaya başlayın. Bir kapta çekirdeği çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmaları, fındığı, tarçın ve şekeri karıştırın. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 0.3 kalınlığında açın. Hamurun yarısına hazırladığınız karışımdan koyup diğer yarısını üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını iyice yapıştırın. Margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek önceden 190° ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudraşekeri serpin.





    FINDIKLI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
    4,5 kahve fincanı pudraşeker
    8 yumurtanın akı

    FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
    Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur. İyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Tencere orta ateşe oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır. Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın. Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşağı çevrilir. Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır. Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır.





    MUHALLEBİLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    250gr margarin/tereyağı
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    Muhallebi için 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ
    Muhallebi için şeker ve yumurtanın sarısını çırpın. Tencereye alın, üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, ceviz ve vanilyayı ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırlanan karışımı mikserle soğuyana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiye için Eritilmiş katı yağ, sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin. 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdaneyle açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup top haline getirin. Hamurun birleştiği kısım üste gelecek şekilde dizin ve 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.
     
  2. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    BEZELİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    1 su bardağı kavrulmamış fındık
    125 gram margarin
    2 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kasığı süt
    1 çorba kasığı su
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    İki buçuk su bardağı un
    Beze için 3 adet yumurtanın akı
    1 su bardağı tozşeker

    BEZELİ KURABİYE TARİFİ
    Kurabiye hamuru için bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı süt, su ve yumurta sarılarını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Küçük kalıpları yağlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları kalıbın içine ve kenarlarına yerleştirin. Hamuru çatalla delin Başka bir kapta beze için yumurta aklarını tozşekerle mikserleyerek kar haline getirin. Çok çırpmayın. Karışım beyazlaşınca çırpma işlemini bırakın. Fındığı robottan geçirip incecik çekin ve beze karışımına ekleyip karıştırın. Beze karışımını kalıpların içine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.





    PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    250 gram tereyağı
    1 adet yumurtanın sarısı
    Yarım su bardağı küllü su
    3 çorba kasığı pudraşekeri
    Aldığı kadar un
    İçine250 gram ceviz içi
    1 çay bardağı tozşeker

    Üzerine
    6-7 adet karanfil, 4 su bardağı su, 1-2 çorba kaşığı gülsuyu

    PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ
    Öncelikle içi için ceviz içi ve tozşekeri karıştırıp bir kenara alın. Diğer taraftan tereyağını eritin ve ılındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip beyazlayıncaya kadar karıştırın. Küllü su ile pudraşekerini ilave edip karıştırmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yassılaştırın. Hamurun bir tarafına cevizli harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer yanda karanfilleri su ile kaynatın. Gülsuyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Pişen kurabiyeleri şerbete batırıp çıkarın. Pudraşekerine buladıktan sonra servis tabağına alın. Yarım saat dinlendirip servis yapın.





    MARMELATLI KURABİYE

    [​IMG]
    Malzemeler
    125 gram margarin
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    Aldığı kadar un
    4-5 çorba kaşığı marmelat

    MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
    Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer yumurtaları oda sıcaklığındaki margarin ve pudraşekeri ile karıştırın. Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğunun. Hamuru üç parçaya ayırın. Her parçayı 1 parmak kalınlığında açın. Açtığınız yufkalardan bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Artan hamurları tekrar açarak, halkalar çıkarın. Ve bunları yuvarlakların üzerine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170C fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki boşluğa marmelat koyup servis yapın.





    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    3 su bardağı un
    1 çay bardağı hindistancevizi
    1 çay bardağı tozşeker
    1 paket margarin
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 adet yumurta
    Üzerine
    1 su bardağı hindistancevizi

    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
    Un, hindistancevizi, tozşeker, margarin, vanilya, kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 2 adet yumurtanın sarısını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 10 cm uzunluğunda, kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın. Her bir çubukların iki ucunu birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın. Bu şekilleri sıra ile kalan 2 adet yumurta akına ve hindistancevizine bulayın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.





    CEVİZLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    6 çay bardağı un
    2 çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı çekilmiş ceviz

    CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
    Unu derince bir kabın içine eleyerek alın. Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin. Elinizle hafifçe karıştırın. Tozşeker ve kabartma tozunu ekledikten sonra tekrar karıştırın. Malzemelerin birbirleriyle iyice karışmasını sağlayın. Son olarak ceviz içini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
     
  3. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    ÇITIR KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    125 gram margarin
    Yarım çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 adet yumurta
    3 su bardağı un
    1 çay kaşığı karbonat
    100 gram damla çikolata
    50 gram mısır gevreği

    ÇITIR KURABİYE TARİFİ
    Öncelikle margarin, yoğurt ve tozşekeri derin bir kaba alın. Sıvıyağ, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta, karbonat ve unu ekleyin. Yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Mısır gevreği ve damla çikolatayı ayrı bir yerde karıştırın. Kurabiyeleri bu malzemeye bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 25-30 dakika pişirin.





    İNCİRLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler

    3-4 adet kuru incir
    Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    1 çay bardağı kuru üzüm
    Aldığı kadar kepekli un
    1 çay bardağı tozşeker
    1 paket kabartma tozu
    1 çorba kaşığı kakao
    1 çay bardağı damla çikolata
    1 çay bardağı yoğurt
    125 gram margarin
    1 adet yumurta

    ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
    İncirleri yumuşaması için, 3 dakika sıcak suda bekletin. Sonrasında ince kıyıp bir kaba aktarın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Biraz ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, dağınık şekilli yuvarlaklar yapın. Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın. Kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 10 dakika pişirin.





    ÇAM KURABİYELER

    [​IMG]

    Malzemeler
    125 gram margarin
    2/3 su bardağı pudra şekeri
    1 adet yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    2 su bardağı un
    1 çorba kaşığı kuşüzümü

    ÇAM KURABİYE TARİFİ
    Ön hazırlık olarak fırını 160C ısıtın. Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Unu eleyerek kaba alın. Kuşüzümlerini ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun, ince bir hamur haline gelene dek açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın.





    PEMBE KALPLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    Yarım kg un
    Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker
    1 paket margarin
    2 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı toz badem
    1/4 çay kaşığı vanilya
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    Glazür malzemesi için
    4 adet yumurtanın akı
    1 su bardağından bir parmak eksik pudraşekeri
    Yarım limonun suyu
    Pembe gıda boyası

    PEMBE KALPLİ KURABİYE TARİFİ
    Unu, bir kaba eleyin. Tozşekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurdugunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada pembe ve beyaz glazürü hazırlayın. Yumurta aklarını kar gibi olana dek iyice çırpın. Pudraşekerini sürekli çırparken, ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Karışımın yarısına dilediğiniz miktarda pembe gıda boyası ekleyin ve iyice karıştırın. Bisküviler soğuduktan sonra üzerine pembe glazürü sürün. Beyaz glazürü ise çok ince uçlu duyu olan bir krema torbasına doldurun (veya kalın, temiz bir poşetin alt köşesini küçücük kesin). Pembe glazür kuruduktan sonra bisküvilerin üzerine beyaz glazür ile çeşitli şekiller yapın. Kuruduktan sonra servis yapın.





    KURABİYE TATLISI

    [​IMG]

    Malzemeler
    500 gram badem
    300 gram pudraşekeri
    100 gram tereyağı
    200 gram margarin
    Yarım su bardağı un
    Tepsiyi yağlamak için margarin

    KURABİYE TATLISI TARİFİ
    Bademleri sıcak suda haşlayın. Kabuklarını soyup, orta ısılı fırında kurutun. Fırından alıp, robottan geçirin. Soğumaya bırakın. Tencereye yağları koyup, pudraşekeri ekleyin ve karıştırın. Malzeme köpürmeye başlayınca, un ve soğuyan bademleri ekleyip ocaktan alın. Soğuması için kenarda bekletin. Sonrasında iyice yoğurup hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğuyunca servis yapın.
     
  4. Mod-53
    Hoşgörülü

    Mod-53 Uzaklardayım Özel üye

    Katılım:
    16 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.355
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    1.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İŞLETMECİ
    Yer:
    İSTANBUL
    Banka:
    59 ÇTL
    BALLI CEVİZLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    125 gr. margarin yada tere yagı (1 çubuk)
    1 su bardağı pudra şekeri
    3 yumurtanın sarısı
    yarım su bardağı süt
    1 çorba kaşığı bal
    1 paket kabartma tozu
    alabildiği kadar un

    Üzerine 2 yumurta akı (hafif çırpılmış), batırmak için makinenden geçirilmis ceviz, hindistan cevizi yada tarçın-seker karışımı.

    BALLI CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
    Geniş hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmis yağı alın, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin. Özdeşleştikten sonra diğer bütün iç malzemeleri ilave edin. Gerektiği kadar un ilave ederek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru bir kaç dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kabaca bir çubuk şekli verin. Uçları kendiliğinden daha ince olacaktir zaten. Sonra uçlarını hafifçe büküp hilal sekli verin. Çırpılmış yumurta akına batırıp istediğiniz malzemeye batırın.(ceviz, hindistan cevizi...) Yağlanmış tepsiye dizin. 350F derece (orta isida) de hafif kızarana kadar pişirin.





    NİŞASTA KURABİYESİ

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 yumurta
    250gr. margarin yada tere yagı (2 çubuk)
    1 su bardağı pudra sekeri
    250gr. nisasta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Aldigi kadar un

    Üzerine Fındık tanesi koyabilir (resimdeki pecan) yada tarçın-seker karışımına batırabilirsiniz. Kakaoya batırılmış gazoz kapağı yada baska ufak bir kapakla ortalarına bastırıp mantar şekli verebilirsiniz.

    NİŞASTA KURABİYESİ TARİFİ
    Oda ısısında yumuşamış yağ ve şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Sonra diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadar da un ilave edip yumuşakça bir hamur elde edin. 370F dereceli (ortadan biraz yüksek) fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.





    ÇAYLI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    150 gr. oda ısısındaki tere yağı veya margarin
    1/2 su bardağı kahverengi şeker
    1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı
    1 hafif çırpılmış yumurta
    1+ 3/4 su bardağı un
    Arzuya göre kalın kristal seker
    not: tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.

    ÇAYLI KURABİYE TARİFİ
    Oda ısısındakı yağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Çay yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra yumurtayı da ekleyip tekrar karıştırın. Yavasça unu tahta kasık veya daha iyisi spatula ile karıştırın.Hafif unlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin. Daha sonra üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır. Plastiğe sarıp buzdolabında sertleşip rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 1 saat soğutun. Fırını 185C dereceye getirip ısıtın. Keskin bir bıçakla yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafif aralıklarla dizin. Üstlerine kristal şekerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Tepsiden alıp soğumaya bırakın.
    not: Bu tarifi farklı çaylarla da (meyve çayları gibi) deneyip farklı tadlar keşfedebilirsiniz.





    PORTAKALLI CEVİZLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    125 gr. Tere yağı veya margarin
    Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 su bardağından 2 parmak fazla un
    1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
    Yarım su bardağı ince çekilmis ceviz
    Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya

    CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
    Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabugu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın. Içine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutmasını saglayın. Yumusakça bir hamur olacak. Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın. Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş seker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmis ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz. Folyo ile sarıp yarım saat buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165C dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısını biraz daha artırabilirsiniz. Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.





    FISTIK EZMELİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    2 bucuk su bardağı un
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat
    yarim çay kaşığı tuz
    1/4 su bardağı sıvı yağ
    2/3 su bardağı fıstık ezmesi
    1 buçuk tere yağı (180gr kadar)
    1/3 su bardağı pudra sekeri (ölçtükten sonra eleyin)

    1 su bardağı kahverengi şeker (brown sugar), 1 yumurta, 1 yumurta sarısı- bir paket vanilya

    FISTIK EZMELİ KURABİYE TARİFİ
    Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir derince kapta sıvı yağı, fıstık ezmesini, tere yagı/margarini, pudra sekerini ve kahverengi şekeri iyice kabarıp karışana kadar çırpın. İçine 1 yumurta, bir yumurta sarısını ilave edip iyice karışana kadar karıstırın. Unlu karışımı içine ilave edin. Eğer çok yumuşaksa yarım bardağa kadar daha un ilave edebilirsiniz. 5 dakika kadar dinlendirin daha da şekil alacak hale gelecektir. Küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. hamur biraz yumusakça olacaktır. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. İki tane tepsi gerekebilir. Hepsini bitirdikten sonra bir çatalla çaprazlama sekilde iki kere hafifçe bastırarak top şeklindeki hamurları yassılastırın. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 9-13 dakika arası kenarları hafifçe kahverengileşmeye baslayıncaya kadar pişirin. Tepsileri tek ,tek pişirin. Kurabiyeler biraz sertleşinceye kadar bekleyip tepsiden alın.
     

Sayfayı Paylaş