1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"Kısa Film Yarışması" konulu yarışma açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de katılıma davet ediyoruz...

Kurabiyeler Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 16 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.633
    Beğenileri:
    6.005
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    4.661 ÇTL
    Kurabiyeler Hakkında

    Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un ve nişasta olan çay saati ikramlarıdır.
    Pastahanelerde kuru pasta olarak satılan kurabiyeler, yapımından bir hafta sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilirler.
    Kurabiye yapımında lezzetli sonuç almak için uygulanması gereken işlemler vardır.
    Margarin kurabiye yapımında kullanılan yağdır. Sağlık açısından tavsiye edilmeyen margarin kıvam verici olduğu için tercih edilir.
    Kullanılan margarin ocakta eritilmeden, oda ısısında yumuşatılarak kurabiyede kullanılır.
    Bazı istisna tarifler hariç, genelde kurabiye yapımında mısır nişastası kullanılır. Nişasta kurabiyeye gevreklik verir.
    Kurabiyelerde kabartma maddesi olarak maya kullanılmaz, kabartma tozu ya da karbonat kullanılır.
    Kullanılan un ve nişasta mutlaka elenerek kullanılmalıdır. Un yedirerek konmalıdır.
    Hamur özleşene kadar iyice yoğrulmalı, 5-10 dakika da olsa dinlendirip, öyle şekil verilmelidir.
    Kurabiye için fırının uygun ısısı 200 – 220 derecedir.
    Pişme esnasında kurabiyeler, margarinden dolayı yayılacağı için mutlaka kızgın fırına verilmelidir.
    Genelde fırında 15-20 dakikadan fazla tutulmaz, çünkü kurabiye tercih edilen açık pembe rengini yitirip koyulaşabilir.
    Hazırlanan kurabiye tatlı ise ve üzerine pudra şekeri serpilecekse, şeker sıcakken serpilir.
    Kurabiyelerin sıcak tüketilmesi önerilmez. Fırından çıktıktan sonra en az 2 saat dinlendirilmelidir.
     
Benzer Konular
  1. esmer23
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    658
  2. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    495
  3. Safir
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    723
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    515
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    741
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş