1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kürdan Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    [​IMG]

    Kullanılan Malzemeler:
    500gr. kıyma
    1 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    maydonoz
    karabiber, pul biber, tuz
    4 adet iri boy patlıcan
    kızartmak için sıvıyağ
    domates, yeşil biber
    1 yemek kaşığı salça
    1 su bardağı su
    tuz

    Hazırlanışı

    Patlıcanları çizgi çizgi soyup uzunlamasına dilimliyoruz. Sıvıyağda kızartıyoruz. Köftesi için olanmalzeme ile köftesini yuğuruyoruz. Kızaran patlıcanın üzerine köfteyi koyup rulo sarıyoruz.

    Üzerine domates ve biber dilimi koyup kürdanı batırıp fırın tepsisine diziyoruz.

    Üzerine salça ve suyu karıştırıp döküyoruz ve fırına veriyoruz 200dc. bir saat piriyoruz.
     
  2. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.337
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    512 ÇTL
    Soğan, sarımsak, et ve patlıcan... Bu muhteşem dörtlüye nasıl dayanılır ki. :)
     

Sayfayı Paylaş