1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Kuru baklagiller tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    290
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.210 ÇTL
    Kuru baklagiller, sindiriminin kolaylaşması için uygun şekilde pişirilme*lidir. Kurubaklagillerin pişirme aşamaları şu şekilde olmalıdır.
    · Islatma:
    Oda ısısındaki suda 8-24 saat ıslatılır. Gaz yapıcı maddeler ıslatma suyuna geçer. Islatma suyu dökülebilir.

    Dış zarlarının çıkarılması: Sindirim sistemi bozukluğu olanlarda ve bebek beslenmesinde yararlı olabilir. Bu durumlar dışında dış kabu*ğun ayrılmasına gerek yoktur.

    Pişirme: İyi pişirme sindiriminin kolaylaşması açısından önemlidir. Pişme suyu atılırsa B vitaminleri ve mineraller kayba uğrar. Bu ne*denle pişirme suları kesinlikle dökülmemelidir.

    Kuru baklagiller posa içeriklerinin yüksek, yağ içeriklerinin düşük ol*ması nedeni ile özellikle kalp-damar ve diyabet hastalarının diyetinde sık*lıkla yer almalıdır.

    Protein kalitesini artırmak için tahıllarla birlikte, bileşimindeki mineral*lerin yararlılığı açısından C vitamininden zengin besinlerle birlikte tüketil*melidir.
     

Sayfayı Paylaş