1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuru baklagiller tüketilirken nelere dikkat edilmelidir?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 12 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Kuru baklagiller, sindiriminin kolaylaşması için uygun şekilde pişirilme*lidir. Kurubaklagillerin pişirme aşamaları şu şekilde olmalıdır.
    · Islatma:
    Oda ısısındaki suda 8-24 saat ıslatılır. Gaz yapıcı maddeler ıslatma suyuna geçer. Islatma suyu dökülebilir.

    Dış zarlarının çıkarılması: Sindirim sistemi bozukluğu olanlarda ve bebek beslenmesinde yararlı olabilir. Bu durumlar dışında dış kabu*ğun ayrılmasına gerek yoktur.

    Pişirme: İyi pişirme sindiriminin kolaylaşması açısından önemlidir. Pişme suyu atılırsa B vitaminleri ve mineraller kayba uğrar. Bu ne*denle pişirme suları kesinlikle dökülmemelidir.

    Kuru baklagiller posa içeriklerinin yüksek, yağ içeriklerinin düşük ol*ması nedeni ile özellikle kalp-damar ve diyabet hastalarının diyetinde sık*lıkla yer almalıdır.

    Protein kalitesini artırmak için tahıllarla birlikte, bileşimindeki mineral*lerin yararlılığı açısından C vitamininden zengin besinlerle birlikte tüketil*melidir.
     

Sayfayı Paylaş