1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Kuru bezelye tüketimi artıyor

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Papatya tarafından 27 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.483
    Beğenileri:
    5.949
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    2.889 ÇTL


    Pek çoğumuz bezelye yemeğine bayılır. Ayrıca garnitürlerde ve salatalarda da bezelyeyi bolca kullanıyoruz. Ancak taze bezelyeyi yılın her ayında bulmak mümkün değil.
    Yaz aylarında taze olarak bulabildiğimiz bezelyeyi sonbahar ve kış aylarında ise konserve veya dondurulmuş olarak temin edebiliyoruz. Ayrıca taze bezelyeyi ayıklaması zaman ve işgücü alıyor. İşte bu yüzden, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede, başta konservecilik olmak üzere taze bezelyenin kullanıldığı her alanda kuru bezelye kullanılıyor.
    Tüm yıl kullanılabilen kuru bezelye, gerek nihai tüketiciler gerekse başta konservecilik olmak üzere gıda endüstrisi için en ekonomik ve pratik çözüm oluyor.

    Dünyada bezelye konservesi üretiminde en çok kullanılan ürün olan “kuru bezelye” son birkaç yıldır Türkiye’deki konserve üreticilerince de tercih ediliyor. “USA Dry Pea and Lentils Council” verilerine göre ABD’de satılan bezelye konservelerinin hemen hemen tamamı kuru bezelyeden üretiliyor.

    Öte yandan, kuru bezelyenin konservecilikte kullanımının yanı sıra doğrudan yemekhanelerde kullanımı da her geçen gün artıyor. Çok önemli maliyet avantajları, kullanım kolaylığı, içerdiği yüksek protein oranı ve besin değerleri nedeniyle Türkiye’deki toplu yemek üreticileri de kuru bezelye kullanımına ağırlık vermeye başladılar.
    Diğer bakliyatlar gibi iki yıllık raf ömrü ve tüm yıl tedarik edilebilmesi, dondurulmuş ürünlere göre kolay ve masrafsız saklama kolaylığı ile uygun fiyatı nedeniyle Amerikan kuru bezelyesi pek çok catering firması tarafından tercih ediliyor.
    DAHA AZ MALİYETLİ
    Toplu yemek üretiminde kullanılan kuru bezelye akşamdan ıslatılarak oda ısısında 8 ila 12 saat arasında suda bekletiliyor ve ağırlığının iki misli su çekiyor. Islatıldıktan sonra kuru bezelyeler aynen taze bezelye formuna geliyor ve taze bezelyenin kullanıldığı tüm yemeklerde kullanılabiliyor. Böylece kuru bezelyenin fiyatı toplu yemek üretim firmalarına konserve veya dondurulmuş bezelye ürünlerine göre 2-3 misli daha az maliyetli oluyor.
    Kuru bezelye oda sıcaklığında iki yıla kadar saklanabildiği için depolarken az yer kaplıyor ve özel bir iklimlendirme gerektirmiyor.


     
Benzer Konular
  1. KıRMıZı

    Bezelye

    KıRMıZı, 10 Ocak 2010, Paylaşıldığı Yer: Bitkiler
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    652
  2. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.013
  3. BeReNN
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    695
  4. ~meLek~
    Mesaj:
    6
    Görüntüleme:
    1.106
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.890
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş