1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuru eriğin faydaları yararları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 12 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    [​IMG]


    Kuru Erik su, seker, karbon hidratlar, asidler, albuminler yelozdur bunlardan başka a, C ve b vitaminler, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyüm, sodyum ve manganez bulunurvasıfları Sinir sistemini uyarır, kuvvet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar

    Kuru Erik Nerelerde kullanılır zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, besin zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır

    Kuru Erik Nasıl kullanılır Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse çok’ faydalıdır veyahut suyu yemeklerden, yarim saat önce içilir kabız olanlar sabah erken saatlerde taze erik yemelidirler

    Kuru erik, sağlık açısından çok sayıda faydasının yanında aynı zamanda yüksek bir lif kaynağıdır Boston'daki Tufts University'de yapılan son araştırmalar, kuru eriğin yaşlanma sürecini geciktirdiğini
    göstermiştir
    Kuru erik, yükse antioksidan değere sahip olan yabanmersini ve kuru üzümün iki katı değerle listenin başında yer almaktadır Aslında, kuru erik o kadar etkilidir ki, kandaki antioksidan seviyesini yüzde 25 oranında artırır Her gün iki tane kuru ya da taze (mevsimindeyse) erik yiyin Güzelce yıkayın, ama kabuklarını soymayın, çünkü kabukları fitonutrient'ler bakımından çok zengindir

    Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi en yüksek olan meyve kuru eriktir İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz diyet yapanlara önerilir Mürdüm eriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır

    Ögünler arasinda aciktiginizda kuru erik yiyin Kuru erik kan sekerinin düsmesini engeller Ancak fazla abartmayin Çünkü bir kuru erikte 8 kalori vardır
     

Sayfayı Paylaş