1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 20 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    2 Yumurta
    1 Su B. Toz Fındık
    1 Su B. Pirinç Fındık
    1 Su B. Toz Şeker
    2 Çorba K. Tereyağı
    1 Tatlı K. Kabartma Tozu
    Aldığı Kadar Un
    Kuru Meyve Çeşitleri

    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın. Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun.

    Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın. Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin. Katı bir hamur elde edin.

    Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine yanyana yerleştirin.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin.
     

Sayfayı Paylaş