1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    [​IMG]

    Malzemeler:


    Yarım su bardağı aşurelik buğday
    500 gram kuşbaşı kuzu eti
    8 adet taze kuşkonmaz
    4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
    1 adet kuru soğan
    1 adet havuç
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    1 adet kırmızı biber
    1 adet sarı biber
    2 adet yeşil sivri biber
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı: 4 Kişilik

    Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün.
    Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

    Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın.
    Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
    Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
    Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın.

    1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin.
    Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin.

    Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın.

    Afiyet olsun.


     

Sayfayı Paylaş