1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuşkucu Bir Kişi misiniz..

Konusu 'Serbest Kürsü' forumundadır ve Gülsüm tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

  1. Gülsüm

    Gülsüm Katılımcı

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    203
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Bayındır
    Banka:
    5 ÇTL
    KUŞKUCU BİR KİŞİ MİSİNİZ?
    Hepimiz olaylar karşısında farklı tepkiler gösteririz. Kimi oldukça kuşkulu, kimininse aklına kolay kolay kötülük gelmeyip çok rahattır. Acaba bu konuda siz ne durumdasınız?
    TEST
    1. Parkta otururken yanınıza oldukça konuşkan bir tanımak için çeşitli sorular soruyor. Aşağıdakilerden hangisi size uygun tepki olur?
    a) “Kim bilir ne maksatla bana soru soruyor” diye düşünüp bir bahane bulup hemen oradan uzaklaşırım.
    b) Kendim hakkında pek bilgi vermem, ben onu tanımaya çalışırım.
    c) Konuşkan insanlardan çok hoşlanırım. Yeni dostluklar böyle başlar. Güven duyarsam adresimi de veririm.

    2. Karşı daireye yeni bir komşu taşındı. Gece uyandığınızda ışıklarını yanık gördünüz. Gündüz ise perdeler sımsıkı kapalı. Ne düşünürsünüz?
    a) Kanunsuz işler yapan birileri olabilirler. Polise ihbar etmeli.
    b) Birilerinden gizleniyor olmalılar.
    c) Adam gece çalışıyor kadın da o yokken ev işi yapıyor olmalı. Gündüzde uyuyorlar.

    3. Oğlunuz odasında ders çalışıyor. Siz içeri girince birden telaşlandığını fark ettiniz.
    a) Eyvah kötü bir şey mi yapıyordu da benden çekiniyor?
    b) Ne olduğunu şimdi anlarız.
    c) Bana güzel bir sürpriz hazırlıyor olmalı. İpucu vermek istemiyordu.

    4. Yakında katıldığınız hediye çekilişinde yüklü miktarda bir para çıktı. Aşağıdakilerden hangisi size en uygun davranıştır.
    a) Yerin kulağı vardır kimseye söylemem.
    b) Sadece en yakınlarıma müjdeyi veririm.
    c) İçim içime sığmaz, konuştuğum kişilere söylemeden duramam.


    5. Yeni tanıştığınız arkadaşınızın evine ailece ziyarete gideceksiniz. Müsait olup olmadıklarını sordunuz. Özür dileyip müsait olmadıklarını söylediler.
    a) Demek ki bizimle görüşmek istemiyorlar, der bir daha teklifte bulunamam.
    b) Onların uygun bir zamanda çağırmalarını beklerim.
    c) O gün işleri olduğuna göre bir başka sefer tekrar ziyarete gitmek isterim.

    6. Çamaşır makineniz bozuldu. Servisten tamirci göndermelerini istediniz, yarım saat sonra kapı çalındı.
    a) Tamirci olduğunu söylerse kimliğini görmek isterim.
    b) Kapıyı çalanın kim olduğunu sorup çağırdığım için tamirci olduğunu söylerse kapıyı açarım.
    c) Hemen tamirci gelmiştir diye düşünüp kapıyı açarım.

    7. Pek samimi olmadığınız iş arkadaşınız tatil dönüşü size memleketinden kıymetli bir hediye getirmiş. Aşağıdakilerden hangisi size en uygun davranış olur?
    a) Benden bir isteyeceği vardır da yatırım yapıyordur.
    b) Belki de diğer arkadaşlara da hediye almıştır.
    c) Demek ki beni çok seviyor da samimiyeti ilerletmek istiyor.

    8. Telefon çaldı, ahizeyi kaldırdınız ses yok. Ahizeyi yerine koydunuz tekrar çaldı, yine kaldığınız yine ses yok. Hangisi size en uygun düşünce tarzı olabilir?
    a) Telefon sapığı olmalı.
    b) Bir arkadaşım benimle dalga geçiyor.
    c) Şehir dışından arıyorlardır, numara düşmemiştir.

    9. Pazara gittiniz 2 kg. domates tarttırdınız. Aşağıdaki davranışlardan hangisi sizin için en uygundur.
    a) Satıcının çürük domates koyup koymadığını kontrol edip parasını öyle öderiz.
    b) Parasını öder biraz ilerledikten sonra pakette çürük domates olup olmadığını kontrol ederim.
    c) Eve gelene kadar poşetin içine hiç bakmam.

    10. Kapınız çalındı, birisi komşunuzun adını söyleyerek nerede oturduklarını bilip bilmediğinizi soruyor.
    a) Kim bilir ne maksatla arıyorlardır, diye düşünüp hiç söylemem.
    b) Kim olduklarını öğrenir, biraz müsaade ister arkadaşıma telefon edip evlerini öyle gösteririm.
    c) Bir yakını arıyordur diye düşünüp hemen evlerini gösteririm.



    DEĞERLENDİRME
    Eğer daha çok a’ları işaretlemişseniz
    Siz oldukça kuşkulu bir kimsesiniz. Bu, zaman zaman tehlikeleri önceden fark edip tedbirli olmanızı sağlasa da bu konuda biraz aşırı gidiyorsunuz. Olaylarda ilk önce olumsuz bir yön düşünmeniz sizin sinirlerinizi de yıpratıyor. Ayrıca insanlara da pek güvenmiyorsunuz. Biraz daha iyimser olmaya çalışın.

    Eğer daha çok b’leri işaretlemişseniz
    Siz olaylar karşısında ne fazla iyimser ne de fazla kötümsersiniz. Gerçekçi olmaya çalışıyorsunuz. Oldukça tedbirli olmakla beraber pek fazla kuşkulu bir kimse olduğunuz söylenemez. Gerçi az tanıdığınız kişilere karşı her zaman mesafeli davranıyorsunuz; ama bunu karşı tarafı rencide etmeyecek şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Tabii bazen insanları kırmamak için tedbirsiz davrandığınız da olmuyor değil. Biraz daha dikkat.

    Eğer daha çok c’yi işaretlemişseniz
    Siz olaylar karşısında çok fazla iyimser ve insanlara karşı güven dolu bir kimsesiniz; ama herkesi kendiniz gibi bilmeniz zaman zaman tedbirsiz davranmanıza sebep oluyor. Böyle devam ederseniz insanlar tarafından aldatabilirsiniz. Pek fazla iyimser oluşunuz beklenmeyen hadiseler karşısında yıkılmanıza neden olabilir. Kuşkucu bir kimse değil; ama biraz daha gerçekçi olun lütfen
     
  2. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Ben kuşkucuyum teste gerek bile yok :P

    Bu arada konu serbest kürsü kısmına taşındı.
     
  3. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    kuşkucu mu asla. bildiğin paranoyağım ben ;C;C;C
     
  4. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.433
    Beğenileri:
    7.360
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.871 ÇTL
    Önce şıkları yazayım. Sonra değerlendirem bölümüne bakıcam :)

    1-c
    2-b
    3-b
    4-c
    5-a
    6-c
    7-c
    8-a
    9-c
    10-c
     
  5. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.433
    Beğenileri:
    7.360
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.871 ÇTL
    Kuşkucu değilmişim :D
     
  6. iLk_NuR

    iLk_NuR Üstat

    Katılım:
    7 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.332
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    1.130
    Yer:
    meLekLerin arasından:)
    Banka:
    93 ÇTL
    Eğer daha çok c’yi işaretlemişseniz
    Siz olaylar karşısında çok fazla iyimser ve insanlara karşı güven dolu bir kimsesiniz; ama herkesi kendiniz gibi bilmeniz zaman zaman tedbirsiz davranmanıza sebep oluyor. Böyle devam ederseniz insanlar tarafından aldatabilirsiniz. Pek fazla iyimser oluşunuz beklenmeyen hadiseler karşısında yıkılmanıza neden olabilir. Kuşkucu bir kimse değil; ama biraz daha gerçekçi olun lütfen
     
  7. LoSt_LoVe

    LoSt_LoVe Forum Onuru

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4.011
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    2.880
    Yer:
    En sevdiğimin yanından :=)
    Banka:
    119 ÇTL
    Kuşkucu değilmişim yaşasın :D:D:
     

Sayfayı Paylaş