1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuzu Etli Barbunyalı Karalahana

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 14 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    2 demet karalahana
    250 gr. kuzu eti
    1 soğan
    1 su b. haşlanmış barbunya
    1 çorba k. domates salçası
    1 çorba k. biber salçası
    1 su b. yarma mısır
    1 çorba k. tereyağı
    Fındık yağı
    Tuz
    Su

    Hazırlanışı
    1 su bardağı yarma mısırın üzerine sıcak su ilave edin ve yarma mısırı dinlendirin. Tencereye sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine 250 gr. kuzu etini ilave edin ve etleri kavurun. 1 soğanı yemeklik kesin ve etlerin üzerine alın.Üzerine 2 çorba kaşığı mısır unu, domates ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.

    Tencereye 1 su bardağı haşlanmış olan barbunyayı ve Üzerine sıcak su ilave edin ve pişirin. Tencereye yarma mısırı ilave edin.

    2 demet karalahanayı kesin.Karalahanayı başka bir tencereye alın ve üzerine su ilave edin ve karalahanayı pişirin.Karalahanayı tencereye ilave edin.
     

Sayfayı Paylaş