1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kuzu Sırtının Kesilmesi

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    KUZU SIRTININ KESİLMESİ

    Düz bir kemik üzerinde duran ve kemikli bir bölme ile ayrılmış iki küçük ve uzun et yığını halinde görünür. Bu ters dönmüş (T) biçimindeki kemiktir iki kuzu sırtının kesilmesindeki güçlüğü yaratır. Bu yönden farklı yöntemler kullanılır.

    1) Bıçağın ucunu kemik bölmelerin üzerine sokup kaydırmak eti kemikten ayırmak ve sonra parçanın etrafına dikey olarak arka arkaya dilimler kesmek ancak bu dilimler küçüktür kişi başına iki veya üç dilim verilir.

    2) Sırtın her yarısında kemiği dayayarak 10 cm. arayla enine kesikler yapmak böylece elde edilen bölümde liflerin yönüne dikey dilimler kesilmelidir. Elde edilen dilimler daha büyük görünüşlü ve daha güzeldir. Bu kısımlarda ortadaki kemikten bölmenin her iki tarafında ve liflerin yönünde yatay dilimler kesmelidir.
    Bu biçimde elde edilen dilimler en güzel görünüşe sahiptir.

    Kuzu sırtının alt kısmında kemiğe yapışmış ve iki tarafa açılmış bulunan deriye sarılmış olarak sadece iki (file minyon) vardır. Bunların ikisinden yalnız 2-3 porsiyon et çıkartılır. Üst taraftaki dilimlerin çıkarılması bittikten sonra parçayı alt üst ederek bu porsiyonları sarılmış bulundukları deriden ayırmak kolay olur.
     

Sayfayı Paylaş