1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Labneli Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve tospağa tarafından 9 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. tospağa

    tospağa Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2013
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    180
    Banka:
    1 ÇTL
    Labneli Poğaça:


    [​IMG]


    Bu tariften iki tepsi çıkıyor bir de ben organik un + tam buğday unu kullandım sadece beyaz un ile daha kabarık olacaktır.

    Malzemeler:

    150 gr. Labne peyniri
    2 su bardağı ılık süt
    1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
    2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak)
    2 yemek kaşığı şeker
    1.5 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı instant maya
    7.5- 8 su bardağı un

    içi:


    beyaz peynir + 1 yumurtanın akı ((hemen tüketilecekse sadece kaşar peynir))

    Hazırlanması:


    Ekmek makinesinde yapıyorsanız: peynir süt zeytinyağı ve yumurtayı kaba koyun. Üzerine un serpin. Tuz ve şekeri ayrı kenarlara dökün. Unun ortasını açıp mayayı dökün. (Un fazla olduğu için bir kaşıkla karıştırmaya yardımcı olmak ve unu baştan az döküp yavaş yavaş eklemek gerekebilir) Hamur hazırlama ayarına getirip yaklaşık 1 saatlik programda hazırlayın.
    Elde yapıyorsanız un ve instant maya hariç kalanlara kaba alın. Unu ve mayayı karıştırıp kaba ekleyerek yoğurun. Üzerini örtüp mayalayın.
    Elinizi yağlayarak mayalanan hamurdan bezeler alıp elinizde açın içine peynir veya bir dilim kaşar koyup kapatın.Tepsiye dizin.
    Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürüp yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
    200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş