1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Labneli Poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 25 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    560
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    356 ÇTL
    Malzemeler:
    • 150 gr. Labne peyniri
    • 2 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
    • 2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak)
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 1.5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı instant maya
    • 7.5- 8 su bardağı un
    içi:

    • beyaz peynir + 1 yumurtanın akı ((hemen tüketilecekse sadece kaşar peynir))
    Hazırlanması:

    1. Ekmek makinesinde yapıyorsanız: peynir, süt, zeytinyağı ve yumurtayı kaba koyun. Üzerine un serpin. Tuz ve şekeri ayrı kenarlara dökün. Unun ortasını açıp mayayı dökün. (Un fazla olduğu için bir kaşıkla karıştırmaya yardımcı olmak ve unu baştan az döküp yavaş yavaş eklemek gerekebilir) Hamur hazırlama ayarına getirip yaklaşık 1 saatlik programda hazırlayın.
    2. Elde yapıyorsanız un ve instant maya hariç kalanlara kaba alın. Unu ve mayayı karıştırıp kaba ekleyerek yoğurun. Üzerini örtüp mayalayın.
    3. Elinizi yağlayarak mayalanan hamurdan bezeler alıp elinizde açın içine peynir veya bir dilim kaşar koyup kapatın.Tepsiye dizin.
    4. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürüp yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
    5. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

     

Sayfayı Paylaş