1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Lahanalı Krep Ruloları

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 23 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Malzemeler
    6 Adet Haşlanmış Lahana Yaprağı
    1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
    1/2 Demet Maydanoz
    Krep İçin :
    1.5 Su Bardağı Un
    4 Adet Yumurta
    1 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    Tuz

    [​IMG]

    Tarifi

    Lahana yapraklarını haşlayalım.

    Ayrı bir kapta ince kıyılmış maydanoz ile kaşar peyniri rendesini karıştıralım.

    Krep hamuru için, derin bir kapta bir buçuk su bardağı unu, yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve yeterince tuzu iyice karıştıralım. Teflon tavayı çok az yağlayalım. Krep hamurundan yarım kepçe tavaya dökelim. Arkalı önlü kızartalım.

    Sonra krebi düz bir zemine alalım. Haşlanmış lahana yaprağını üzerine serelim. İçine hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Rulo şeklinde saralım. Bir buçuk parmak kalınlığında dilimler keselim.

    Çok hafif yağlanmış bir tepsiye dilimleri dizelim. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
     

Sayfayı Paylaş