1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Laksatif etki Nedir ?

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Suskun tarafından 24 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Laksatif etki Nedir ?


    Günde ortalama 15 ile 20 paket arası Ksilitollü sakız tüketildiği takdirde, bağırsakların fazla çalışmasından dolayı ortaya çıkabilecek etki İshal


    Peki; Ksilitol nedir?

    Ksilitol (Ambalajlar üzerinde E967 diye de belirtilebilir, xylitol)
    Çeşitli selülozlu ürünlerden elde edilen bir şeker alkolüdür Huş ağacı, böğürtlen, çilek, yeşil salata, karnabahar, erik, fıstık, muz ve mantarda da bulunur Aslında vücutta 5-15 gr/ gün oluşmaktadırJaponya, Finlandiya, İskandinav ülkeleri ve Sovyetler Birliğinde diabetik ürünlerde, Almanyadaysa damar içi beslenme ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır Sukrozla benzer derecede tatlılığa sahip olmakla beraber ağızda ferahlık hissine de neden olmaktadır Görünüşü ve tadı şekere benzer Fazla miktarda alınması diareye (ishale) neden olur Yavaş abzorbe olur Sukroz yerine tatlandırıcı olarak kullanıldığında kandaki glukoz miktarını insulinle bağlantılı olarak azaltması ve düşük kalori değeri nedeniyle diabetiklerin beslenmesinde önemli bir yer tutar Ayrıca B vitaminlerinin ve kalsiyumun emilimini arttırır Bebek ve hamilelerde güvenle kullanılabilir

    Ksilitol kısmi olarak emilir ve vücutta glikoza parçalanır; kalan kısmı kalın bağırsakta fermente ediirFermentasyon süresince gaz üretilir ki bu bağırsaklarda ve midede şişkiliğe neden olur İntoleransı olan kişilerde laksatif etkiye neden olur Normalde yan etkisi, tek başına 25- 30 gram alındıktan sonra oluşur ki bu da normal gıdalarda kullanıldığı miktarın çok üzerindedir

    Ksilitol ağızda fermente olmaz ve streptokokus mutans tarafından kullanılmaz Hayvan ve insan deneylerinde çürük önleyici olduğu görülmüştür Minenin remineralizasyon sürecini uyarır Fluoritle sinerjik etki göstererek ağız hijyeni ürünlerinin etkinliğini arttırır Özellikle Str pneumoniaenin büyümesini engellediği için, kulak ve boğaz enfeksiyonlarını %40 oranında engellediği ve Candida albicans miktarını azalttığı belirlenmiştir Ağızdaki plak miktarını azalttığı ortaya çıkmıştır

    Fermente edilebilen tüm şekerlerin yerine tatlandırıcı kullanıldığında çürük oluşmadığı ve şekerlemelerde, sakızlarda, alkolsüz içeceklerde, çeşitli ilaçlarda, pastillerde sukrozun yerine ksilitol kullanılmasının çürük riskini azaltıcı olduğu ifade edilmektedir
     

Sayfayı Paylaş