1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Lamington ( lokum kek )

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Kekin iç yapısı süngerimsi. Yumuşacık oluyor. Ayrıca da çok bereketli.


    [​IMG]


    MALZEMELER:

    4 adet yumurta ( sarı ve beyazlarını ayıralım)
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı süt
    1 adet limon kabuğu rendesi ( ben 5-6 damla limon aroması kullandım)
    2,5 su bardağı un
    SOS İÇİN:
    3 Su bardağı süt
    4 yemek kaşığı kakao
    yarım su bardağı pudra şekeri
    50 Gr Tereyağ

    ÜZERİ İÇİN:

    2 su bardağı hindistan cevizi

    YAPILIŞI:

    1) Tüm sos malzemelerini küçük ve derin bir tencerede karıştırın. Bir taşım kaynatıp kenara soğumaya bırakın.
    2) Kek için yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Aklarını kar haline getirin.
    3) Yumurta sarısını şeker ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağ, süt, limon kabuğu ya da aromasını ekleyip çırpın.
    4) Kakao, un, k. tozunu ekleyin. 1,2 dakika çırpın.
    5) Kar haline gelen yumurta aklarını kısım kısım ekleyip tahta bir kaşık yada spatula ile akları söndürmeden karıştırın.
    6) Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam ya da tepsiye dökün. 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
    7) Kek iyice soğuduğunda 3 cm kareler kesin.
    8) Bir çatal yardımı ile kek dilimlerini teker teker sos'a batırıp çıkartın. Ardından hindistan cevizine bulayın.
    9) Bir kaç saat dinlendirip servis edin.
    AFİYET OLSUN
     

Sayfayı Paylaş