Lamington ( lokum kek )

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Katılım
29 Ksm 2011
Mesajlar
11,740
Beğeniler
559
Şehir
Beşitaş'ın tam ortası
#1
Kekin iç yapısı süngerimsi. Yumuşacık oluyor. Ayrıca da çok bereketli.





MALZEMELER:

4 adet yumurta ( sarı ve beyazlarını ayıralım)
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi ( ben 5-6 damla limon aroması kullandım)
2,5 su bardağı un
SOS İÇİN:
3 Su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı pudra şekeri
50 Gr Tereyağ

ÜZERİ İÇİN:

2 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1) Tüm sos malzemelerini küçük ve derin bir tencerede karıştırın. Bir taşım kaynatıp kenara soğumaya bırakın.
2) Kek için yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Aklarını kar haline getirin.
3) Yumurta sarısını şeker ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağ, süt, limon kabuğu ya da aromasını ekleyip çırpın.
4) Kakao, un, k. tozunu ekleyin. 1,2 dakika çırpın.
5) Kar haline gelen yumurta aklarını kısım kısım ekleyip tahta bir kaşık yada spatula ile akları söndürmeden karıştırın.
6) Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam ya da tepsiye dökün. 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
7) Kek iyice soğuduğunda 3 cm kareler kesin.
8) Bir çatal yardımı ile kek dilimlerini teker teker sos'a batırıp çıkartın. Ardından hindistan cevizine bulayın.
9) Bir kaç saat dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN
 

Benzer konular

Top