1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Lavantalı Krem Brulle

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 15 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    200 gr süt
    560 gr krema
    3 adet yumurta sarısı
    2 adet yumurta
    100 gr şeker
    1 adet çubuk vanilya
    2-3 dal taze lavanta
    20 gr bal
    1 tutam tuz



    Tavada kremayı pişirmeye başlayın.
    Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra içine balı, bir tutam tuz ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Krema kaynayınca ocaktan alıp yumurtalı karışımın içine yavaş yavaş katın. Karıştıktan sonra bu karışımı tekrar tavanın içine alın ve ocağın altını yakın. Bir süre pişirdikten sonra ocaktan alın ve içine ince kıyılmış lavantaları ekleyin.
    Kremayı kalıpların içine koyup önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
    Piştikten sonra üzerine şeker serpiştirip yakın, dondurma ile servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş