1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Laz Böreği Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler:

    Hamuru için;1 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    Arasına serpmek için; nişasta

    Muhallebisi için;

    3 su bardağı süt
    4 çorba kaşığı un
    7 çorba kaşığı şeker
    1 paket vanilya

    Üzeri için;


    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    50 gr tereyağı
    Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

    Muhallebisi için; süt un ve şekeri karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip arada bir çırpma teliyle karıştırarak soğumaya bırakın.
    Hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamur iyice özleşene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamuru önce iki parçaya ayırın. Daha sonra her parçayı 15-20 küçük parçaya bölüp küçük bezeler haline getirin. Bu parçaları birer birer küçük bir tabak ebadında açıp aralarına nişasta serperek üstüste koyun. Sonra hepsini birden dikkatlice tepsi boyutundan biraz daha büyük boyutta açın ve tepsiye yayın. Soğumuş olan muhallebiyi üzerine döküp kaşıkla her tarafına eşit olarak yayın.
    İkinci hamur parçası içinde aynı işlemi tekrarlayıp muhallebinin üzerine serin.Kareler halinde dilimleyip tereyağ ve sıvı yağını tavada karıştırarak eritin. Dilimlediğiniz tatlının üzerine kaşıkla yağ gezdirip 180 derecede ısıttığınız fırında koyun. Hafif pembeleşmeye başladığı zaman fırını 160 dereceye düşürüp iyice içini çekene kadar pişirin ama fazla kızarmasın. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri eleyin.
     

Sayfayı Paylaş