Leziz Bir Tad: Patlıcanlı Kiş

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,024
Beğeniler
6,468
Şehir
Seattle.
#1




Malzemeler:

2.5 su bardağı
1 tatlı kaşığı tuz
160 gr tereyağı
2 yumurta

Hazırlanışı:

Un, tuz, tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Hamur haline gelinceye kadar 1 saat buzdolabında bekletin. Yağlanmış tart kalıplarına hamuru ince olarak açıp yerleştirin.

200C'ye ayarlanmış fırında 12-14 dakika, kenarı pembeleşinceye kadar ön pişirme yapın.

İç dolgu malzemeleri:

250 gr patlıcan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
4 yumurta
300 gr krema
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Yumurta, krema, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde karıştırın. Patlıcanı közleyin ve kabuklarını ayıklayın. Yeşil biberi küp şeklinde doğrayın. Hazırlamış olduğunuz dolgu malzemesine ekleyerek karıştırın. Ön pişirmesini yaptığınız kiş hamurunun içine yerleştirin. Üzerine halka şeklinde kestiğiniz kırmızı biberleri koyun. 200C'ye ayarlanmış fırında 30 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun!

 

Benzer konular

Top