1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Light kek tarifi

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve dderya tarafından 4 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.297
    Beğenileri:
    7.486
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    219 ÇTL
    Light kek nasıl yapılır?

    [​IMG]

    Diyet yapanların kek gibi hamur işi yiyeceklerden uzak durmaları tavsiye edilir. Çok lezzetli olmasına rağmen tam bir karbonhidrat ve kalori deposu olan kekler diyet yapanlar için yasaklı yiyeceklerdir. Ancak light kek diyette olan kişiler tarafından da güvenle tüketilebilir. Light kek hafif olmasına rağmen oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır.

    Light Kek için Malzemeler

    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım çay bardağı su
    • 2,5 su bardağı kepekli un
    • 3 adet yumurta
    • Yarım su bardağı esmer şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    Light Kekin Yapılışı

    • Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ve yarım çay bardağı sıvı yağ derin bir kabın içinde çırpılır. Daha sonra bu karışıma yarım su bardağı esmer şeker ve yarım su bardağı ılık su ilave edilir. Bu şekilde birkaç dakika daha çırpılır.
    • Başka bir kabın içine 2,5 su bardağı kepekli un konur. İstenirse kepekli un yerine tam buğday unu da kullanılabilir. Unun üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir ve kuru bir kaşık yardımıyla bu malzemeler karıştırılır.
    • Daha sonra çırpılan ve homojen bir kıvama gelen yumurta, sıvı yağ, şeker ve su karışımına un, kabartma tozu ve vanilya bulunan karışım eklenir. Bu işlem yavaş yavaş yapılır ve bir yandan da bir kaşık ya da çırpma teli yardımıyla karıştırılmaya devam edilir. Bu işlem mikser kullanılarak yapılmaz, çünkü tüm malzemelerin birbirine karışması yavaş ve elle yapıldığında kek daha lezzetli olur.
    • Hamurun içinde hiç pürüz kalmadığından emin olunana kadar karıştırmaya devam edilir.
    • Bu sırada istenen şekilde bir kek kalıbı yağlanır. Kalıbı yağlarken yumurta fırçası kullanılabilir, kek kalıbı mümkün olduğunca ince bir yağ tabakasıyla yağlanmalıdır. Kekin yapışmaması için kalıbın yağlanması gereklidir, ancak kek light yani diyet olacağından fazla yağdan kaçınılmalıdır.
    • Hamur yağlanan kek kalıbının içine alınır ve üst kısmı suyla ıslatılmış bir kaşık yardımıyla düzeltilir.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.
    • Fırından çıkarılan kek biraz soğutulduktan sonra servis tabağına alınır. Servis edilirken yanında meyve ya da doğal malzemelerle evde yapılmış light reçel de ikram edilebilir.
     
    Son düzenleme: 6 Ağustos 2016
    SAHRA_BUSE ve YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş