1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Limonlu Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.440
    Beğenileri:
    5.152
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.476 ÇTL
    Limonlu Kek


    Malzemeler:

    • 2 çubuk tereyağı (yada margarin) ,240gr.
    • 5 yumurta
    • 2,5 su bardağı tozşeker
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 su bardağı süt
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 3 su bardağı elenmiş un
    • 1,5 cay kaşığı kabartma tozu


    Yapılışı:

    Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.

    1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.

    Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz.

    Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.

    Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.

    350F (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.

    Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın.
     
Benzer Konular
  1. Paradoks ~
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    881
  2. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    323
  3. ~meLek~
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    374
  4. dderya
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    245
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    552
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş