1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye

    Limonlu Ve Haşhaşlı Kurabiye malzemeleri

    -2 su bardağı un
    -Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
    -1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    -2 tatlı kaşığı haşhaş
    -3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
    -1 su bardağı toz şeker
    -2 yumurtanın sarısı
    -1 yumurta
    -1.5 tatlı kaşığı limon suyu

    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve haşhaşı karıştırın. Bir diğer kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin. Yumurta sarıları yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu karışımı unlu karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde yerleşirin ve 25 dakika pişirin. Soğuyunca spatula yardımıyla servis tabağına alıp servis yapın. Limonlu ve haşhaşlı kurabiye artık hazır, afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş