1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

macaron - makaron

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve -araz- tarafından 29 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]
    [​IMG]

    Kurabiye Malzemeleri:

    125 gr pudra şekeri
    125 gr toz badem
    120 gr toz şeker
    50 gr su
    80 gr yumurta akı

    Yapılışı:


    1- Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. (Renkli yapmak isterseniz bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası ekleyin)
    2- Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.
    3- Başka plastik ve kuru bir kap içinde yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpın.
    4- 118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin.
    5- Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin).
    6- Hazırladığınız makacaron hamurunu krema torbasına alın. Düz uç kullanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm lik aralıklarla sıkın.
    7- 120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya



    Krema malzemeleri:


    100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata
    200 gr krema

    Yapılışı:

    1- Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
    2- Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin.
    3- Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin.

    Macaronun birleştirilmesi:

    1- Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin.
    2- Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın.
    3- Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın.
    4- Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.

    Not: Bu mazlemeler ile 20 macaron çıkıyor.
     
  2. SAHRA_BUSE
    No Mood

    SAHRA_BUSE MiKRoSKoBiKCaNLı Özel üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    2.991
    Beğenileri:
    3.807
    Ödül Puanları:
    8.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    747 ÇTL
    çok güzel görünüyorlar.. :P
     

Sayfayı Paylaş