1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Makarna Sosları

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 11 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    Birbirinden farklı soslar ile makarnalarınız çok daha lezzetli olacak, sofralarınıza yeni bir renk ve tat gelecek...


    [​IMG]
    Makarnanın ana yemek olarak yenebilmesini sağlayan en büyük yardımcı etken sostur. Farklı makarnalar için uygun olan soslar da farklılık gösterir. İşte size soslara göre makarna seçiminde bir kaç ipucu...

    Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri nedeniyle genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır.

    Erişte gibi yassı makarnalar: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir.

    Burgu ve ince uzun makarnalar: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur. Bu sebeple sulu ve sebzeli soslar bu şekiller için idealdir.

    Mantı ve midye şekilli makarnalar: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır. Sosları iyi taşıdıkları için salatalarda da mükemmel sonuç verirler.

    Kalem, boncuk şekilli makarnalar: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur. Salatada da kullanılabilir.

    [​IMG]



    BOLONEZ SOS
    Malzemeler

    1 litre
    100 gram margarin
    250 gram yağsız dana kıyması
    20 gram rendelenmiş soğan
    1 diş ince kıyılmış sarımsak
    400 gram rendelenmiş domates
    4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber
    ½ çorba kaşığı tuz
    1 adet defne yaprağı
    45 ml domates sosu

    Yapılışı

    Margarini bir tavada kızdırın. Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun. Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın, 15 dk daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Önceden hazırlanan domates sosunu katın. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. Artık servise hazır...


    [​IMG]

    DOMATES SOSU
    Malzeme

    5 litre
    300 gram margarin
    400 gram havuç (küp şeklinde)
    200 gram kereviz (küp şeklinde)
    40 gram rendelenmiş soğan
    1 adet ince kıyılmış sarımsak
    1 adet defne yaprağı
    1 dal taze kekik
    400 gram un
    600 gram domates püresi
    50 gram toz şeker
    ½ çay kaşığı tuz
    1 çimdik karabiber
    3 lt et suyu

    Yapılışı
    Derin bir tavada margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın. Unu katıp, sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Domates püresini ekleyip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Sıcak et suyunu, hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz. Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça kefini alın. İnce bir süzgeçten geçirip, süzün. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.
    Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz.


    [​IMG]

    MİLANEZ SOS
    Malzeme

    1/2 litre
    50 gram margarin
    200 gram ince doğranmış mantar
    100 gram dana janbon
    200 gram domates
    1 çay kaşığı karabiber
    ½ ince kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı
    Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. Dana janbonu, domatesi ekleyin. Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyip, ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapın.

    [​IMG]

    NAPOLİTEN SOS
    Malzeme

    1 litre
    50 gram margarin
    400 gram domates
    5 gram sarımsak
    3 adet çarliston biber dilimlenmiş
    500 ml domates sos
    1 bağ maydanoz ince kıyılmış
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yapılışı

    Margarini bir tencerede kızdırın. Yağ kızınca domatesleri ilave edip 1 dk karıştırın. Sarımsağı ve çarliston biberi ekleyerek 5 dk karıştırın. Domates sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Kısık ateşte oldukça koyu bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın. İnce kıyılmış maydanozu üzerine serpip servise sunun.



    [​IMG]



    VİNEGRET SOS
    Malzeme

    1 litre
    200 ml sirke
    700 ml zeytinyağı
    75 gram ince kıyılmış soğan
    50 gram ince kıyılmış kapari
    1 çimdik tuz
    1 çimdik karabiber
    ¼ kıyılmış maydanoz
    1 çay kaşığı toz hardal

    Yapılışı

    Bir kapta sirke ve zeytinyağını karıştırın. Sırasıyla her biri ince kıyılmış olan soğan, kapari ve maydanozu karıştırarak, tuz, karabiber ve toz hardalı ilave edip sosu tamamlayın. Sosunuz servis hazır, afiyet olsun.
    NOT: Bu sos makarna salatalarında kullanılır.

    [​IMG]
     
  2. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    1) Secep Special Tarifi

    MALZEMELER
    Bir tutam taze nane
    Bir tatlı kaşığı kekik
    Kararınızca pul biber
    4 adet domates
    2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    Kararınızca tatlı kırmızı biber
    2 diş sarımsak

    YAPILIŞI
    Tarif 500 gr. lık makarna içindir :

    Sos tenceresinin dibini dolduracak kadar zeytinyağı ekleyip kısık ateşte açtıktan sonra sarımsaklarımızı ince kıyımlar halinde koyuyoruz , kavrulmaya başladıktan sonra ezdiğimiz domateslerimizi ekliyoruz , 2 dakika karıştırdıktan sonra tuzu , tatlı biberimizi ve nanemizin yarısını koyuyoruz biraz karıştırdıktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz . 2 dakika karıştırarak orta ateşte tuttuktan sonra nanemizin geri kalanını koyuyor altını kapatıyor ve son kez karıştırıyoruz . Sosumuz hazır.

    [​IMG]
    2) tonbalıklı sos Tarifi

    MALZEMELER
    160 gr tonbalığı
    yarım kuru soğan
    yarım su bardağı mayonez
    1 tutam karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    YAPILIŞI
    ton balığının yağı süzülüp bir kaseye koyulur.soğan ice ince kıyılıp ton balığına eklenir.üzerine mayonez tuz ve karabiber eklenip iyice karıştırılır.

    çok kolay bir sos olup her türlü kullanılır. ister makarna üzerinde ister salata üzerine isterseniz de kızarmış ekmekle.



    [​IMG]
    3) Peynirli sosTarifi

    MALZEMELER
    3 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı ceviz
    yarım demet maydanoz
    yarım kalıp tam yağlı beyaz peynir
    tuz

    YAPILIŞI
    Tereyağını erttikten sonra beyaz peyniri ve cevizi ekliyoruz. Biraz çevirdikten sonra altını kapatıp kıyılmış maydonozu ve tuzunu ekliyoruz.hepsini tekrar bi karıştırdıktan sonra makarnamızı ve sosumuzu birleştiriyoruz.afiyet olsun




    [​IMG]
    4) Biberli sosTarifi

    MALZEMELER
    BİBER
    YAĞ (sıvı)
    YOĞURT

    YAPILIŞI
    biber ile yağ bir tavada ısıtılır
    biberli yağ biraz soğuduktan sonra
    üzerine yoğurt ilave edilir (YOĞURDU BOZMAMASINA DİKKAT EDİNİZ)ve sade makarnanın üzerine dökülür afiyet olsun




    [​IMG]
    5)acili sos Tarifi

    MALZEMELER
    300 gr soyulmus domates
    2 adet acı kırmızı biber
    3 diş sarmısak
    tuz

    YAPILIŞI
    sarmısakla kırmız biberi ince kıyıp ateste koyup biraz soldurun domatesleride ince kıyıp buna ilave edin tuzunu ekleyip tencereyi kapatın.15 dk kadar pisirin bu zaman sonunda sos sıvı ise tekrar kapaksız olarak kıvama gelene kadar kapaksız bisirin bunu makarnaya ilave edebilirsiniz

    [​IMG]
    6) Spesial Tarifi

    MALZEMELER
    250gram az yağlı kıyma,
    yarım kilo domates (çekilmiş),
    1 adet soğan,
    2 adet çarliston biber,
    tuz,karabiber(çok az),
    yarım çay kaşığı kimyon,
    3 yemek kaşığı sıvı yağ(tercihe göre zeytinyağ)

    YAPILIŞI
    ilk önce kıymaları altı kısık bir tavaya alıp iyice kavuralım.sonra yağı döküp,soğanları ve biberleri içine koyalım.iyice kavrulduktan sonra domatesi ekleyelim.baharatlarıda koyup kapağını kapatalım.domatesler suyunu çekene kadar kısık ateşte ,ara ara karıştırarak pişirelim.önceden haşladığımız çubuk makarnaları tabağa alıp sosu üstüne dökelim.afiyet olsun...


    [​IMG]

    7)Fesleğenli makarna Tarifi

    MALZEMELER
    1 yemek kaşığı kuru fesleğen
    2 büyük diş sarımsak
    zeytinyağı
    3 adet büyük boy rendelenmiş domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    biraz doğranmış maydanoz
    tuz
    250 gr makarna(1 paket makarnanın yarısı)

    YAPILIŞI
    Kaynayan suya 250 gr makarna ve tuz atılıp 10 dk haşlanmaya bırakılır.
    Başka bir tencere alınıp,zeytinyağı konulup kızdırılır.Rendelenmiş domatesler ve biber salcası koyulup kaynatılır.Kıvamı koyulaşmaya başlayınca önce ezilmiş sarımsaklar atılıp 1 dk kaynatılır,sonra fesleğen atılır 1 dk kaynatılır.Ocağın altı kapatılıp,kıyılmış maydanozlar koyulup karışım karıştırılHaşlanan makarna süzülüp,sosun içine koyulup kısık ateşte 2dk çevrilir..
    Afiyet olsun



    [​IMG]
    8)Acılı Sos Tarifi

    MALZEMELER
    4 orta boy domates
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    1 sivribiber (ince doğranmış)
    1 kaşık sıvı yağ

    YAPILIŞI
    TENCEREYE ÖNCELİKLE YAĞ KONULUR AZCIK KIZDIRILI. İNCE DOĞRANMIŞ BİBERLER İLAVE EDİLİP KIZARTILIR. DOMATES RENDELENİR. DOMATES KOYULUR KALAN MALZEMELER İLAVE EDİLİP KIŞIK ATEŞTE 20 DAKKA PİŞİRİLİR. SOĞUTULUP SOĞUK SERVİS YAPILIR. KAŞAR PEYNİR RENDESİDE SOSUN ÜZERİNE DÖKÜLEBİLİR BİR BAŞKA TAD VERİR. AFİYET OLSUN.



    [​IMG]
    9)Şaraplı Mantarlı Sos Tarifi


    MALZEMELER
    Bir kutu krema (200 ml)
    1 çay bardağından birazcık az sıvıyağ
    1 büyük soğan
    bir yeşil biber
    1 kırmızı biber
    1 turuncu biber
    yarım kutu krem peynir
    bir küçük kutu 200 ml.lik domates salçası ( salçacık)
    3 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
    1 su bardağı mantar
    yarım demet taze nane
    1 tatlı kaşığı toz fesleğen
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay bardağı kırmızı şarap
    tuz, karabiber1 çay bardağı parmesan peyniri

    YAPILIŞI
    Tencerenin içine sıvıyağı koyun. Ateşin altını açın. Soğanı incecik uzun şeritler halinde kesip tencereye atın. Karıştırın. Soğan pembeleşsin. Yeşil, turuncu ve kırmızı biberleride ( bunlar dolmalık biber şeklindede olabilir) mümkün olduğunca , soğan gibi , uzun ve incecik şeritler halinde kesin ve soğanın yanına katın ve karıştırın. Biraz kendilerinden geçer gibi olduklarında ise mantarları ekleyin . Mantarları keyfinize göre dilimleyin ama..Ne çok ince ne çok kalın ...Küçük küplere de bölebilirsiniz. Karıştırın ve kırmızı şarabı ekleyin.

    Tüm bu malzemeleri iyice pişirin ve pişmiş olduğunu anladığınızda ( Dişlerinizin arasına bir mantar alıp bakabilirsiniz pişmiş mi diye ve onu yiyebilirsiniz ..:) bir kutu salçayı ekleyin. Karıştırmaya devam. Ateş ne kısık ne çok açık..Orta derecede olsun. Aksi halde malzemeler ya kavrulur, yanarlar ya da çok su salarlar.:) Malzeme pişerken içine nane, kekik, fesleğen, tuz , karabiber , krem peynir, dilim beyaz peynir, parmesan peynirini de katın. Altını kısın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Kısık ateşte yavaş yavaş ağırlaşsın.

    Peynirler tamamen sosun sıcaklığında erisinler ve sosa karışsınlar. Bu artık hazır ve makarnayı karıştırınca tamam olucak dediğinizde ise incecik kıyılmış naneyi ekleyin ve altını kapatın ateşin. Kenarda bekleyen makarnayı sosunuzun içine ekleyin ve ( oda beklemiş olmasın çok. ) karıştırın . İyice malzemenin makarnalarla bütünleşmesini sağlayın. Servise hazır..



    [​IMG]
    10)soya soslu-hardallı Sos Tarifi

    MALZEMELER
    1 adet soğan
    3 diş sarımsak
    3 adet domates
    1 çay kaşığı salça
    2 yemek kaşığı hardal
    defne yaprağı
    soya sosu
    zeytinyağı
    karabiber

    YAPILIŞI
    soğan ve sarımsaklar zeytinyağında kavrulur. daha sonra domates ve salça eklenir. gerekirse kıvamını ayarlamak için bir miktar sıcak su eklenebilir. soya sosu eklenir. domatesler piştikten sonra hardal eklenir. karabiber eklenir.
    pişmesine yakın 1 adet defne yaprağı konulur.
    isteğe bağlı olarak peynir ilave edilebilir

     
  3. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL


    [​IMG]
    11) patlıcanlı sos Tarifi

    MALZEMELER
    4 adet patlıcan, 1 baş rendelenmiş sogan, 2 diş sarımsak, 100 gr kıyma, 2 adet domates , 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet çarliston biber, 1,5 su bardağı su, tuz

    YAPILIŞI
    patlıcanları ocakta közleyip kabuklarını soyun daha sonra ufakufak doğrayın. kıymayı tavada suyu çekene kadar kavurun. tereyağını, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ve ince ince doğranmış biberi ekleyin, soğanlar pembeleşince patlıcanları ve daha önceden rendelediğiniz domatesleri ekleyin domatesler suyunu çekince tuzu ve suyu ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirin. makarnayla karıştırıp afiyetle yiyin....



    [​IMG]
    12) salçalı sos Tarifi

    MALZEMELER
    2 çorba kaşığı domates salçası
    yarım su bardağı su
    2 diş sarımsak
    1 çay bardağı zeytin yağı


    YAPILIŞI
    ilk önce yağı tencere koyuyoruz daha sonra domates salçasını ekliyoruz ince olarak kıydığımız 2 diş sarımsak ve suyu ekliyoruz kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve servis yapıyoruz



    [​IMG]
    13) tarçınlı sos Tarifi

    MALZEMELER
    Bir yemek kaşığı domates salçası
    Bir çay kaşığı tuz
    Bir çay kaşığı şeker
    Bir çay kaşığı tarçın
    Bir çay kaşığı çekilmiş kara biber
    Bir yemek kaşığı sıvı yağ
    Bir iki diş doğranmış sarımsak

    YAPILIŞI
    Küçük bir tavada yarım çay bardağı suyla bütün malzemeleri karıştırıp kaynayınca altını kapatın. sosunuz hazır..
    1-2 kişiliktir.

    [​IMG]
    14) Kremalı Soğan Sos Tarifi

    MALZEMELER
    2 ADET ORTA BOY SOĞAN
    1 TUTAM MAYDANOZ
    1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
    1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
    4 YEMEK KAŞIĞI KREMA
    2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
    1/2 SU BARDAĞI SU(ET VEYA TAVUK SUYUDA OLABİLİR)
    1 TATLI KAŞIĞI UN

    YAPILIŞI
    1-MARGARİN ERİTİLİR.
    2-SOĞANLAR İSTEĞE GÖRE PİYAZ ŞEKLİNDE ÇEKİLİR.PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURULUR.
    3-UN İLAVE EDİLEREK KAVRULUR.
    4- KREMA İLAVE EDİLEREK HAFİF PİŞİRİLİRKEN İNCE ÇEKİLMİŞ MAYDANOZ,TUZ VE KARABİBER İLAVE EDİLİR.
    5-İSTENİLEN KIVAMA GÖRE SU İLAVE EDİLEREK ÖNCEDEN PİŞİRİLMİŞ MAKARNAMIZLA İYİCE KARIŞTIRARAK SICAK SERVİS YAPILIR.
    İSTEĞE GÖRE KREMASIZ YADA MANTAR İLAVESİ İLE DE YAPILABİLİR.



    [​IMG]
    15) Börülce Harcı Tarifi

    MALZEMELER
    1 su bardağı börülce
    1 büyük baş soğan
    Yarım demet maydanoz
    1 adet limon
    2 yemek kaşığı sirke
    Yeteri kadar tuz, pulbiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    YAPILIŞI
    Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

    Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın.
    Makarnanın yanında süper gider



    [​IMG]
    16)Patatesli Sos Tarifi

    MALZEMELER
    2 adet orta boy patates
    1/2 demetden az maydanoz
    2 adet orta boy domates
    bir adet kuru soğan
    2 adet küçük boy biber
    2 kaşık biber salçası
    2 kaşık domates salçası
    karabiber
    kırmızıbiber
    kekik
    1 adet defne yaprağı
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    tuz
    (isteğe göre içine küçük doğranmış et veya kıyma
    koyulabilir)

    YAPILIŞI
    Patatesleri küçük küp halinde doğrayıp teflon
    tencerede yağ ile hafif kızartın, içine doğranmış soğanı, biberi, daha sonra maydonozu atın bir dakika sonrada kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri atın,
    akabinde 1 bardak sıcak su ile salçaları ekleyin.

    baharatlarını atın altını kapattıktan sonra defne yaprağını atın

    Pilav yanına veya makarna yanında çok güzel olur



    [​IMG]
    17)Alfredo Sos Tarifi

    MALZEMELER
    1 su bardak kaynatılıp kaymağı alınmış süt
    1 çorba kaşığı [tercihi diyet] tereyağı
    Bir tutam Sarımsak tozu yada sarımsak ezmesi
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
    Tercihen taze biraz kara biber
    çeyrek su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
    2 çorba kaşığı un

    YAPILIŞI
    Derin Bir tavada orta ateşte süt ısıtılır, ısınınca tereyağı, sarımsak, maydonoz, ve kara biber eklenir, devamlı karıştırmak şarttır.
    sırasıyla peynir ve un eklenir, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika boyunca pişirilir sosun koyulaşması gerekmektedir.


    [​IMG]
    18)Sel Usulü Salça sos Tarifi

    MALZEMELER
    Bir kaşık salça
    Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
    Bir avuç çok ince kıyılmış maydonoz
    göz kararı;
    kimyon, kekik, kırmızı biber, nane,
    kuru fesleğen

    Bir adet ufak domates rendesi(iyice rendeleyin)

    Bir çorba kaşığı kaynayan makarna suyu

    YAPILIŞI
    salçayı makarna suyunu ve zeytin yağını bir çırpıcı ile karıştırın,isterseniz biraz daha yağ koyun sonra bir küçük boy tavaya dökün,hafif fokurdamaya ve kokusunu salmaya başladığında baharatları koyun 2 dakika gibi kısa bir süre orta ateşte karıştırın enson servis ederken üstüne biras parmesan veya eski kaçar peyniri ile birlikte kıyılmıs maydonozları ekleyin

    AFİYET OLSUN



    [​IMG]
    19)Savola Sos Tarifi

    MALZEMELER
    yarım paket margarin,
    250 gram bezelye,
    yarım kilo domates,
    1 baş soğan,
    1 adet kereviz sapı ve yaprağı
    Yeteri kadar tuz ve karabiber,

    YAPILIŞI
    Bir tencereye tereyağıyla zeytinyağını rendelenmiş soğanla birlikte koyun .

    Karıştırarak soğanı kavurun ve küçük doğranmış bir havuçla, incecik kıyılmış kereviz sapını katın. Birkaç defa karıştırdıktan sonra, küçük doğranmış domatesleri katın. Tuzlayıp biberledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bir saat kadar pişirin



    [​IMG]
    19)Salçalı, süzme yoğurtlu Sos Tarifi

    MALZEMELER
    2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI KARABİBER SÜZME YOĞURT

    YAPILIŞI
    SALÇAYA Bİ MİKTAR SU EKLEYİP OCAKTA FOKURDAYANA KADAR BEKLEYİN KAYNADIKTAN SONRA ATEŞTEN ALIN TENCEREDEKİ HAŞLANMIŞ MAKARNAYA EZİLMİŞ YOĞURDU İLAVE EDİN MAKARNAYLA İYİCE KARIŞTIRIN TABAĞA ALDIKTAN SONRA ÜZERİNE BOLCA KARABİBER DÖKÜN AFİYETLE YİYİN


    [​IMG]
    20)Ton Balıklı Makarna Sosu Tarifi

    MALZEMELER
    1/2 su bardağı su
    2 kutu tonbalığı
    200-250 gr Konserve Mısır
    2 Dış Sarmısak
    3 Yemek kaşığı Margarin
    1 adet soğan
    Tuz
    Karabiber
    arzuya göre acı tozbiber

    YAPILIŞI
    Bir tencerede Margarini eritin. Soğan ve ince doğranmış sarmısağı biraz kavurun, ton balığı ekleyin. Ardindan salça, su ve mısırları ilave edin, beş dakika kadar pişirin
     

Sayfayı Paylaş