1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Makarna ve Pilavın Servisi ve Yenme Yöntemi

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    MAKARNA VE PİLAVIN SERVİSİ VE YENME YÖNTEMİ

    Bir davet sofrasında her ne şekilde olursa olsun pilav ve makarnayı kaşıkla yemek doğru değildir. Bunları her vakit çatalla yemek zorundayız. Ancak kırılmadan ve uzun olarak pişirilmiş spagetti dediğimiz İtalyan makarnası kaşıkla çevirerek ve çatalla sararak yememiz zorunluluğu vardır. Şöyle ki :
    Sağ elimize almış olduğumuz çatalla önümüzdeki tabaktan bir miktar makarna alarak bunu sol elimizdeki kaşığın içinde çevirmeli çatalla top halinde sarmalı sonra çataldaki rulo halindeki makarnayı ağıza götürerek ve tekrar makarna sararak uzun şekilde makarnaları yeemlidir.

    Sonra İtalyan yöntemi uzun makarnaları tabaklarımızda kesmek hiçbir şekilde doğru olmadığı gibi dört köşe şekillerde kesilmiş olaraktabaklarımıza almış olduğumuz fırın makarnalarını da bıçak kullanarak parçalamamız doğru değildir. Burada çatalımız makarnayı kesmek görevini yapabilir.

    Makarna ve pilavların servis edilmelerine gelince: Her ne kadar alafranga sofralarda ordövrden sonra makarna ve pilavı sofraya getirmek gerekirse de bizim Türk sofralarında pilav ve makarna ancak yemek sonu olarak servis edilmektedir.
     

Sayfayı Paylaş