1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Makarnalar Hakkında

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Makarnalar Hakkında

    Doyurucu, lezzetli, her keseye uygun bir yiyecektir makarna. Bileşimindeki nişasta ve pişerken içine koyduğumuz yağdan dolayı, vücudumuza enerji veren bir besindir. Günlük kalori ihtiyacımızın büyük bir kısmını makarnadan karşılayabiliriz.
    italyanlar makarnalarıyla dünyaya ün salmışlardır. Oysa onlara makarnayı, Asya'yı bir baştan bir başa dolaşan meşhur gezgin Marko Polo, Çin'den getirmiştir. Türk mutfağında erişte ve makarna, Avrupa mutfaklarından çok önce pişiyordu.
    Makarnayı pişirirken dikkat edilecek en önemli nokta, pişme süresidir. Makarnayı içinde haşladığımız tuzlu su kaynamaya başladıktan sonra, 10-11 dakika pişirmek kâfidir. Eğer fazla pişirirsek, makarna yumuşar, diriliğini kaybeder. Makarnayı soğuk sudan geçirirsek, pişmesini durdururuz. Oysa makarna tabağımızda üzerine koyacağımız salça veya diğer eşlik edecek yiyeceklerle beraber, pişmeye devam etmelidir.
    Makarnalar da tıpkı pilavlar gibi bir öğünlük pişirilmelidir. Pişer pişmez ikram edilmelidir. Sonradan ısıtılıp sunulan makarna, makarna olmaktan çıkar, bir başka lezzet, bir başka yiyecek olur.
     

Sayfayı Paylaş