1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Makaron Kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.180
    Beğenileri:
    4.772
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    369 ÇTL
    Makaron Kurabiye


    Malzemeler:

    • 2 adet oda ısısında yumurta akı
    • 1/4 su bardağı tozşeker
    • 1 tutam tuz
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem, tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş)
    • büyük krema sıkma torbası ve düz uç
    • kreması için:
    • 50gr. kıyılmış bitter çikolata
    • 1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması, heavy cream)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı



    Yapılışı:

    Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın.
    Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
    Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın.
    Krema sıkma torbasına karışımı aktarın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın.
    Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın.
    1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin.
    Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin.
    Çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın. Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz.
    Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin. Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır.



    Kreması için:

    Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin.
    tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin.
    Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz.
     
  2. ruhu'm

    ruhu'm Aktif

    Katılım:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    330
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    oLüm GéLdiği Zaman YaniMa GéLMé.. Bén AzRaiLLé'Dé
    Yer:
    bi ara tabelaya bakarım x)) ♥AkLım Hep Sende
    Banka:
    0 ÇTL
    tşekkürler canım .
     

Sayfayı Paylaş