1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Makaroni

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve DeNiZ- tarafından 15 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Malzemeler:

    2 adet oda ısısında yumurta akı
    1/4 su bardağı tozşeker
    1 tutam tuz
    1 su bardağı pudra şekeri
    1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem, tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş)
    büyük krema sıkma torbası ve düz uç
    kreması için:
    50gr. kıyılmış bitter çikolata
    1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması, heavy cream)
    1 yemek kaşığı tereyağı

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın.
    Köpükler oluşmaya başlayınca tozşekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
    Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın.
    Krema sıkma torbasına karışımı aktarın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın.
    Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın.
    1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin.
    Önceden ısıtılmış 160C dereceli fırında 10-12 dakika pişirin.
    Çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın. Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz.
    Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin. Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır.

    Kreması İçin:

    Kremayı ufak bir tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin.
    tereyağınıda ekleyip karıştırarak eritin.
    Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN :)
     
  2. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.343
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    2.880
    Banka:
    46 ÇTL
    Şu Çerezforum şeridini tam ortadan Ramazan olduğu için geçiriyorsun sanırım DeNiZ- . Sansür gibi oluyor şu anda. =LL Ellerine sağlık tatlıysa bakmaya değer.
     
  3. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Hiç şüphen Olmasın Oldukça Lezzetli :)
     
  4. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.420
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    814 ÇTL
    Güzel görünüyor denemeliyim. :) Eline sağlık @deniz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ocak 2014
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş