1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Malatya Usulü Tarhana Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 17 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.031
    Beğenileri:
    551
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    276 ÇTL
    Malatya Usulü Tarhana Çorbası
    [​IMG]

    Malzemeler
    8 adet Malatya tarhanası
    5-6 adet ıspanak yaprağı
    Yarım kahve fincanı kara nohut
    1 su bardağı yoğurt
    Tereyağı
    Nane
    Kırmızı biber
    Tuz
    Hazırlanışı
    Bir gece öncesinden tarhanayı çorba yapacağınız tencereye koyun ve 4 bardak iyi su ile ıslatın. Bu işlem tarhanaları yumuşatıyor.
    Aynı şekilde bir gece öncesinden küçük bir tencereye kara nohutların üzerini geçecek kadar su koyun.
    Ertesi gün ikisini de sularını değiştirmeden ateşe koyun. Tarhanayı iyice dağılıp yoğunlaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 45 dakika sürer.
    Ispanakları ince ince doğrayıp tarhanaya ekleyin. Haşlanmış ve yumuşamış nohutları da kara suyunu süzdürüp tarhanaya ekleyin.
    Bir kasede bir bardak yoğurdu bir bardak ılık su ile iyice karıştırın. Topak kalmamasına dikkat edin.
    Yoğurdu tarhanaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayana kadar biraz daha pişirip altını kapatın.
    Yoğurdun kesilmemesi için tuzu, tarhana ve yoğurt birbiriyle özleştikten sonra ekleyin.
    Ayrı bir tavada, sıvı yağda (aslında tereyağı koyarlar ama ben sıvı yağ tercih ediyorum) nane ve kırmızı biberi kokusu çıkana kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün.
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş