1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mandalinalı bisküvi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 3 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.575 ÇTL

    [​IMG]

    Kış mevsiminde mandalinayla enfes bisküvi...

    Malzemeler

    Hamuru için

    100 gram margarin
    2 su bardağından iki parmak eksik un
    2 adet yumurta
    2/3 su bardağı tozşeker
    Yarım paket kabartma tozu

    Üzeri için

    6 adet mandalina
    3 çorba kaşığı tozşeker

    Yapılışı

    Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurun. Folyoya sarıp 1 gece buzdolabında bekletin. Sonraki gün hamuru, açmadan yarım saat öncesinden buzdolabından çıkarın. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış zeminde merdane yardımıyla, yarım cm kalınlığında ayrı ayrı açın. Açtığınız hamurun yarısından, bir su bardağı yardımıyla yuvarlak bisküviler kesin. Hamurun diğer yarısından da aynı şekilde su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve bu yuvarlakların ortasından da çay bardağı yardımıyla parça çıkarıp halka şekli elde edin. Bu simit şeklindeki delikli parçaları, delikli olmayan yuvarlak parçaların üzerine koyup fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Bu arada mandalinaların kabuklarını soyup enine dilimleyin. Tencereye koyduğunuz dilimlerin üzerine tozşeker döküp bekletin. Mandalina dilimleri suyunu salınca ocağa koyup kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp soğutun. Soğuduktan sonra robotta parçalayın (sulu kalırsa tekrar kaynatın). Soğutup bisküvilerin ortasına dökün. Servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş