1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mangalda Balık Nasıl Yapılır, Mangalda Balık Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 12 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Mangalda Izgara Somon Tarifi

    [​IMG]

    Mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekir.Mesela kırmızı et ile beyaz et mangalda aynı şekilde pişirilemez.

    Mangalda Balık
    Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz. Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur. Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın. Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun. Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır. Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin.

    Mangalda Izgara Somon Yapılışı


    Malzemeler

    2 somon
    80 gr düşük sodyumlu soya sosu
    60 gr portakal suyu konsantresi
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı domates suyu
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
    1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
    1 diş sarımsak, doğranmış
    yarım zencefil, doğranmış

    Yapılışı

    1. Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy. Sonra somonu ekle.

    2. Buzdolabında iki saat beklet.

    3. Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 12 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş