1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Mango Meyvesinin Faydaları

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 1 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    139 ÇTL
    Mangonun Karşı konulmaz bir tadı vardır.Kimsenin hayır diyebileceğini sanmıyorum.Mango sadece tadıyla değil, barındırdığı vitaminlerlede çok faydalıdır.

    Mango meyvesi C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermekte..Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmakta..

    * İçerdiği vitaminler nedeniyle sinirlere, cilde ve saçlara iyi gelmektedir.

    *Mango potasyum, lif ve kuvvetli antioksidan deposuna sahiptir.

    *A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Sindirimi hızlandırır, Asitli yiyecekleri nötralize eder.

    *Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.

    * Mangodaki ana gıda maddesi şekerdir.

    *Ayrıca tartarik asit ve malik asite ilave az miktarda sitrik asitte bulunur. Bu asitler vücut tarafından kullanılır ve vücudun alkali kaynaklarını koruyabilmesine yardımcı olur.

    * Olgunlaşmamış mango erkekleri, sıcağın ve kavurucu rüzgârların zararlı etkilerine karşı korur.

    *Sıcak kül üzerinde pişirilen mango su ve biraz şekerle karıştırılıp bir içecek hazırlanırsa, bu sıcak çarpmasına karşı çok etkili bir tedavi yöntemidir.

    *Ham mangonun üzerinde biraz tuz serpip yemek yaz aylarında aşırı terleme sonucu oluşan tuz ve demir kaybını azaltır.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    5.215
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.091
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    810
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    512
  5. ~meLek~
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    283
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş