1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Manisa Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 11 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL


    [​IMG]

    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamuru için;
 



    3 yumurta


    2 su bardağı süt


    2 su bardağı un

    
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı


    Tuz

    Harcı için;


    
350 gr kuşbaşı et


    4 yemek kaşığı zeytinyağı


    2 soğan


    2 havuç

    
Yarım su bardağı bezelye


    300 gr haşlanmış mantar


    Tuz, karabiber, kimyon, kekik

    Üzeri için;

    1 su bardağı süt


    1 yemek kaşığı un


    15 gr tereyağı


    60 gr rendelenmiş kaşar peyniri


    Sivri biber

    
Cherry domates


    Tuz

    Kebabın tarifi


    Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, un ve tuzu mikserle çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak ısınmış tavaya dökün. İki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabağa dizerek soğumaya bırakın.

    Etleri zeytinyağında suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanları, yuvarlak doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Mantar ve bezelyeyi ilave edip karıştırın ve ılınmaya bırakın. Krepleri küçük çukur bir kaseye yerleştirin. İçlerine suyu süzülmüş etli karışımdan bir miktar yerleştirip krebi kapatın ve kaseyi ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.

    Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın ve katılaşıncaya kadar pişirin. Tuz ekleyin. Sosu bohçaların üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Biber ve domates yerleştirip 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

    Sıcak servis yapmanızı öneririz.

     

Sayfayı Paylaş