1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mantar Dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 21 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    12 Adet büyük mantar
    1 Diş sarımsak
    1 Adet soğan
    1 Kahve fincanı tereyağı
    3 Çorba kaşığı sıvıyağ
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 Dilim ekmek içi
    1 Adet domates
    3-4 Dal maydanoz
    Tuz, karabiber ​

    Hazırlanışı

    Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
    Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
    Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
    Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
    Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
    Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
     
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    tereyagı olmaza olmazmı :) çok güzel görünüyor paylaşım için teşekkürler Suskun.
     
  3. İki nokta

    İki nokta Üstat

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    1.417
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    1.130
    Yer:
    Hayy'dan..
    Banka:
    1 ÇTL
    Olur ben yapmıştım bunu vala..:D Ama sadece kaşar vardı..

    Bide garnitürle yapılıyor müthiş..:D
     
  4. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    MALZEMELER
    400 gr Mantar
    6-7 Çorba Kaşığı or Peyniri
    1/2 Demet Dereotu
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Mantarları temizleyip kök kısımlarını kesin. Çuku yerleri üste gelecek şekilde cam bir kaba dizin. Tuz ve karabiber serpin.
    Kıyılmış dereotunu lor peyniri ile karıştırıp mantarların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş