1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mantar Nasıl Karamelize Edilir

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve dderya tarafından 7 Eylül 2015 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.295
    Beğenileri:
    7.479
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    204 ÇTL
    Mantar karamelize etmek lezzetli bir sonuç üretir, ancak uygulamak için sabırlı olmalısınız. Mantarlar çok nemli olduğundan ve piştiğinde sulandığından, karamelize işlemini daha zorlu hale getirmektedir. Ancak yeterli süre ile sıvı buharlaşır, mantarlarınız koyu renkli ve lezzetli olur ve hamburger, et, pizza ve makarna gibi yiyeceklerin üstüne konmak için harika olur. Bu yöntemi her tür mantar için kullanabilirsiniz, ancak pişme süresi türüne göre değişebilir.

    Mantarları kâğıt havlu ile silerek temizleyin ve küçük parçalar halinde kesin. Mantarları yıkamaktan kaçının çünkü çok fazla su çekmeleri pişme sürelerini uzatır.

    1 - 2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytinyağını tavaya koyun ve orta ateşte pişirin.

    Mantarları tavaya tek kat olarak dizin ve 2 - 3 dakika boyunca yani sulanana kadar karıştırmayın. Eğer mantarlarınız hemen kararmazsa telaş yapmayın, suyun buharlaşıp karamelizasyonun başlaması birkaç dakika sürer.

    Altları karardığında mantarları karıştırın. 5 - 8 dakika boyunca, tüm mantarlar kararana ve suyu buharlaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Servis yapmadan önce tuz ile tatlandırın.
     
    Esintiyim bunu beğendi.
  2. ~Esinti~

    ~Esinti~ Usta

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    574
    Beğenileri:
    1.463
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    ben iki saat mantar pişirdiğimi hatırlıyorum ama büyük kazana koydum.. suyunu iyice çekti yağına bindi derler bizde yani parlak parlak gözükmeye başladığında kesinlikle mantarlarınız karamelize olmuştur sos yada yemek olarak servis edebilirsiniz
     
    dderya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş