1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Mantıların En Çok Tercih Edilenin aksine daha lezzetli olduğu söyleniyor...

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve YounG_MaN tarafından 22 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. YounG_MaN

    YounG_MaN Usta

    Katılım:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    640
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    630
    Banka:
    0 ÇTL
    6 Kişilik KAYSERİ Yöresi

    Malzemeler

    Dört buçuk su bardağı un
    2 adet yumurta
    300 gram tulum peyniri
    Tuz, su

    Kızartmak için: Sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet büyük boy soğan
    1’er çorba kaşığı domates ve
    biber salçası
    3 su bardağı et suyu veya su

    Süslemek için: Maydanoz


    Yapılışı


    Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açıp 1 adet yumurta ile diğer yumurtanın sarısını, tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırıp her birini açın. Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin. Ortalarına 1'er çay kaşığı tulum peyniri koyup kenarlarına yumurta akı
    sürüp üçgen olacak şekilde kapatın. Sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kızartıp servis tabağına alın. Diğer tarafta tereyağında yemeklik doğranmış soğanları hafif kavurun. Domates ve biber salçası, et suyu veya su koyup 5 dakika pişirerek sos hazırlayın. Mantıların üzerine bu sosu gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. (üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek de yenebilirmiş. bir başka yapılış şekli ise; yufka açılıp kesmeden düzenli bir şekilde malzemeler konduktan sonra üzerine başka bir yufka daha kapatılıp o şekilde kesilip kızartılıyor. 2. resimdeki gibi.)


    Afiyet olsun...


    [​IMG]

    [​IMG]



     
  2. YounG_MaN

    YounG_MaN Usta

    Katılım:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    640
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    630
    Banka:
    0 ÇTL
    off canım ne çekti bir kase değil 4 kase yerim tek başıma :D
     
  3. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [​IMG]


    Hemde bol salçalı çok seviyorum acıktımda olsada yesem
     
  4. aslann
    Ruhhastasi

    aslann Ülken İçin Yaşa Aşkın İçin Öl!

    Katılım:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.970
    Beğenileri:
    499
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    MAVİ
    Banka:
    135 ÇTL
    [​IMG]

    güzel gözüküyor :D
     
  5. YounG_MaN

    YounG_MaN Usta

    Katılım:
    14 Ekim 2008
    Mesajlar:
    640
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    630
    Banka:
    0 ÇTL
    of salçalandım şuan sanki :D nese bi ara yaparım gelirsiniz yemeye :P ama ben bu akşam yicem sizin yerinize :D
     
  6. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Sana afiyet olsun sanırım hazır alıp bende yiyicem evdeki gibi güzel olmaz ama:D
     

Sayfayı Paylaş